Thursday, March 29, 2012

Σκίαθος - Ότι κάλο παέι να γίνει κάποιος το καταστρέφει...


Τελευταία μεγάλη αποτυχία για το νησί μας η μη διημιουργεία του Ίππικού Ομίλου που ήταν σχεδιασμένη να γίνει. Ένα έργο το όποιο το είδαν θετικά όλοι εκτός από κάποιους ανθρώπους που για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα προς ώφελος τους.


Ο ιππικός όμιλος θα ήταν μία ευκαιρεία να διημιουργησεί στην Σκιάθο μία μορφή ενναλακτικού τουρισμού που θα έδινε ευκαιρίες στον τουρίστα να κάνει διαφορετικές    δραστηριότητες από το κλασσικό "'ήλιο - θάλασσα" άλλα θα προσέλκούσε και επισκέπτες οι οποίοι είναι υποστηρικτές της ιππασίας. Αλλά όπως προείπαμε πάλι κάπιοι έβαλαν το προσωπικό τους συμφέρον πάνω από αυτό του νησιού.

Για πείτε μας κ. Φιλαρέτου ποιος ο λόγος να κάνετε τόσο πόλεμο σε αυτή την κίνηση. Για πείτε μας κ. Τσώμο τι αρνητικό είδατε σε αυτήν την ενέργεια και δεν αφήσατε συμβούλιο για συμβουλιο. Να πάρει θέση και ο κ. Μασούρος που δε κατάφερε να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή και πλέον του χρεώνεται η αποτυχία.

Όλο το νησί περιμένει να πάρετε θέση στο θέμα.

http://newsvolos.blogspot.com/2012/03/blog-post_4611.html

5 comments:

  1. φυσικα ,δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο τρισεκατομυριο να γινει στο νησι μας κατι καλο , η λεξη επενδυση ειναι αγνωστη , η λεξη φιλοξενεια ,ευγενεια και καλη διαθεση δεν υπαρχουν , θα φανει ποιοι ειναι υπαιτιοι για αυτο και δεν θα το αφησουμε να περασει ετσι ,θα πονεσετε οπως πονεσανε και αλλοι για χαρη σας , καμια προσπαθεια θετικης αυρας και φιλοξενειας ,δημαρχε Νικολο παρε θέση οχι μονο ταξιδακια στη βοστωνη και περα δωθε ,κε Μασουρο σε τι οφειλετε η μη δημιουργια και τελειοποιηση του ιππικου ομιλου ? κα Σακχου εσεις γνωριζετε ? κε Ζλατουδη εχετε να προτεινετε κατι για αυτη τη καταντια? κε Πασχαλη Πασχαλη αστε το ποδηλατο και βρειτε λυσεις , Κε
    Κολλια ασε τα σνακ μπαρ και τα δωματια (θα δουλεψουν και μονα τους μην ανυσηχεις ),κε Κοφινα πολλα λογια και ουσια μηδεν ,Κυρα Μαρια πειτε μας τις προτασεις σας για τον ιππικο ομιλο που δεν υλοποιηθηκε, Αντιδημαρχε που εισε στις κουκουναριες ζεσταινεις τα σκαφη σου για το καλοκαιρακι , κα Λιτσα εσυ τι κανεις που βρισκεσαι σε αθηνα βολο ψωνια? κα Τασουλα συμμετειχες στο να μην γινει αν ναι βγες και παραδεξου το γιατι αν αποκαλυφθει πως ησουν εσυ και δεν το εχεις πει μονη σου θα ειναι αργα , Κε Τσώμο κατσε φρονιμα γιατι.....? κε Αργυρη Μερια πηγατε ταξιδακια ? θελουμε να δουμε αποτελεσματα που ,πως ,τι και γιατι εγινε και πιο ειναι το αποτελεσμα αλλιως παραιτηθητε και εσεις να μπουν νεοι ανθρωποι στο δημο να δημιουργησουν εχουμε σκιαθιτες σαϊνια ,Κε Πασχαλη Αποστολε υποσχεθηκατε προεκλογικα οτι θα στηριξετε τη νεολαια και τις νεες ιδεες ,κανατε κατι ? η μονο το νου σας να δουλεψετε στ καλουα το καλοκαιρακι εχετε ,και κανενα παρτυ το χειμωνα ετσι για χαβαλε ,κε Ζαχ.Μαθηνε ποσο κοστισε η ιστοσελιδα του Δημου σκιαθου ?ειστε ακριβος κυριε πολυ ακριβος ,υπαρχουν ενα σωρο σκιαθιτακια που ειναι γατονια στο ιντερνετ και στη δημιουργια ιστοσελιδων , κε Κωσ/νε Αιβαλιότη εσεις τι κανατε για το νησί? (ο πατερας σου ο βουλγαρας ηταν μαγκας μην διασυρεις το ονομα του ). κε Κολούτσο τα σχολεια ειναι σε κατασταση χαλια ,αφηστε τους καφεδες τα πρωινα και τις βολτες με την βεσπα και παρτε χαρτι και μολυβι να γραφετε τι λειπει απο την καθε ταξη .

    ReplyDelete
  2. Δημαρχε παρε θεση επι του θεματος τωρα .
    βλεπω συχνα ντοκιμαντερ και παρακολουθω ορισμενες φορες καποια λιβαδια στην αυστρια η στη γαλλια καταπρασινα με ρυακια λιμνες κτλ και αναβατες πανω σε πανεμορφα αλογα ,και ξερετε τι ειναι ιππικος τουρισμος , και λεω μεσα μου μακαρι να ειχαμε και εμεις κατι τοσο ομορφο στο νησι μας απ τη στιγμη που και τα καταπρασινα λιβαδια υπαρχουν και φυσικα πανεμορφα τοπια και παρα πολλοι ιδιοκτητες αλογων , αλλα δεν θα γινει εδω στη σκιαθο ποτε ιππικος τουρισμος ,γιατι εχουμε επιτρεψει σε καποιος γελοιους να νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν , ηρθε επενδυτης με οραμα και ονειρο να φτιαξει ιππικο ομιλο στην σκιαθο ωστε να υπαρχει μια ακομη δραστηριοτητα και για τα παιδια μας αλλα και για προσελκυση τουριστων ,και ομως ο ανθρωπακος εριξε ενα σωρο λεφτα και τελικα καταφεραν καποιοι να το σταματησουν αυτο το οραμα ,αυτη την πολυ καλη κινηση για το νησι μας ,εχω 2 παιδια και με ρωτανε ""μπαμπα ποτε θα ανοιξει ο ομιλος με τ αλογακια να παμε για ιππασια " και δεν ξερω τι να τους απαντησω ,τι? οτι υπαρχουν καποιοι αχρηστοι εδω στο νησακι μας που καταπατουν οποιαδηποτε καλη κινηση ,τι να τους πω δημαρχε ? πες μου εσυ ? τι να τους πω ?οτι ησαστε αχρηστοι και σ εχουμε ψηφισει για το καλο του νησιου μας , παρε θεση επι του θεματος και δωσε τα ονοματα αυτων που τον σταματησαν τωρα ετσι στεγνα ,ποος σταματησε τον ιππικο ομιλο ?θελουμε να ξερουμε ποιοι ειναι οι δημιοι και οι αμορφωτοι αξυστοι κακοπροαιρετοι της σκιαθου .Δωσε τα ονοματα τωρα ,τους ξέρεις

    ReplyDelete
  3. πραγματικά χαίρομαι που βγάζετε στην επιφάνεια ένα θέμα για το οποίο, όσοι γνωρίζουν, έχουν απογοητευτεί από το αποτέλεσμα. το νησί μας χρειάζεται δραστηριότητες όπως αυτή ενός ιππικού ομίλου,για να προσέλκυση τουρισμό ανωτέρου επιπέδου. είχαμε την τύχη ο δημιουργός και εμπνευστής αυτής της ιδέας να είναι ένας άνθρωπος πολύ σχετικός με το αντικείμενο αυτό, και επίσης πολύ γνωστός στον χώρο, με πολυετή πείρα και διακρίσεις,και μάλιστα με ρίζες από το νησί αφού είναι παντρεμένος με κορίτσι από γνωστή σκιαθίτικη οικογένεια.
    η ιδέα του αμέσως αγκαλιάστηκε από το δήμαρχο, και τον κύριο μασουρο, και εδώ πρέπει να τονίσω πως αμφότεροι έκαναν τα μέγιστα για την υλοποίηση του έργου, και δεν είναι σωστό να τους αποδίδουμε ευθύνες, καθώς και οι δυο στεναχωρήθηκαν με το αποτέλεσμα.
    από το ξεκίνημα φάνηκαν τα προβλήματα με τις παρεμβάσεις οικολογικών συλλόγων, και γειτόνων, άδικες όπως όλοι μας είδαμε, καθώς το έργο από το ξεκίνημα του ( καθαρισμός του οικοπέδου από μπάζα και σκουπίδια συσσωρευμένα από χρόνια) μας έδειξε την εργατικότητα του επενδυτή και η εμπεριστατωμένη μελέτη του κυρίου μασουρου, με την καφετέρια στον όροφο, ήταν η καλύτερη απόδειξη για τους γείτονες πως δεν θα έπρεπε να ανησυχούν για μυρωδιές, μύγες κλπ, άλλωστε ο επιχειρηματίας αυτός είχε για πολλά χρόνια ένα από τους μεγαλύτερους ιππικούς συλλόγους στην αθηνα, και ποτέ δεν είχε παρόμοια προβλήματα.
    δυστυχώς όπως και η παροιμία λέει στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα, και εδώ είναι ελλαδισταν, ο άνθρωπος το πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά έπειτα από τη πάροδο 14 και πλέον μηνών, αντιμετωπίζοντας την ελληνική γραφειοκρατία, στο τέλος απηύδησε και μετά την τελευταία δήλωση του δασαρχείου Λάρισας πως συγνώμη αλλά χάσαμε το τάδε έγγραφο από την παλαιά οικοδομική άδεια, και πρέπει να πάει το θέμα σε πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δηλαδή άλλοι 6 μήνες στο περίμενε, μετά αν υπάρχει θετική εισήγηση να ξαναδημοσιευτεί σε εφημερίδα, και μετά από 2 ακόμα μήνες, να βγει η άδεια οικοδομής, κατάλαβε πως να τα βάζεις με το κατεστημένο, εδώ στο νησί μας είναι χαζό, τα μάζεψε, και μας άφησε στην μοίρα μας, με τα παράνομα απαίσια στην όψη γειτονικά ενοικιαζόμενα καταλύματα.......

    ReplyDelete
  4. δεν υπαρχει ουδεμια περιπτωση να γινει κατι καλο σε αυτο το νησι ,αφησαμε 2-3 γκρεμλινς , να νομιζουν οτι καποιοι ειναι και να κανουν κομμαντο το νησι , Τσωμο Τασουλα και Ταμπακη αν εχετε βαλει εστω τ δαχτυλακι σας για να μην γινει αυτη η εξαιρετικη κινηση του ιππικου ομιλου οπου τα παιδια μας θα ειχαν να ασχοληθουν με ακομη μια οικολογικη δραστηριοτητα αθλητισμου θα σας τα κοψουμε τα χερια αν ξανασχοληθειτε με θετικες ενεργειες που γιννται στο νησι μας , Δημαρχε εισε ο εκλεγμενος του λαου της σκιαθου ,η παρε θεση για το συγκεκριμενο θεμα και βρες λυση αλλιως να παρεις δρομο και εσυ .Επετρεψες στον καθε Ταμπακη να μας το παιζει νταης με τις οικολογικες του σηνηθειες ολοι η σκιαθο περιμενει πως και πως να τελιωσει ο αεροδιαδρομος στο αεροδρομιο και εχει κολησει το θεμα σε ποιον στον Ταμπακη ,ποιος ειναι ο κος Ταμπακης ενας αχρηστος αδουλευτος δημοσιος υπαλληλακος ,αν ξαναμπει εμποδιο σε εργο που θα ναι για το καλο του νησιου να παει να κρυφτει στη σπηλια της φονισσας μαζι με τους κορμορανους .Δημαρχε διωξε απο τον δημο ολες τις κοπριες ,βαλε εθελοντες να σε βοηθησουν με προτασεις και λυσεις για το καλο του νησιου .

    ReplyDelete
  5. Oμολογουμένως, το ως άνω δημοσίευμα δεν το είχαμε υπ΄ όψη! Μόλις μας το έθεσε υπ΄ όψη φίλος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ώστε να ενημερωθούμε. Πολύ σοβαρό ως καταγγελία και ως σχόλια! Επειδή η αναφορά του προβλήματος δεν είναι απολύτως κατανοητή, θα παρακαλούσαμε τον καταγγέλλοντα να αναρτήσει εκ νέου μία εμπεριστατωμένη αναφορά στο θέμα με καταγραφή τόσο του κυρίως σχεδίου δημιουργίας Ιππικού Ομίλου στην Σκιάθο όσο και των μεθοδεύσεων αποτροπής αυτήξς της θετικής δημιουργίας.

    Η υπόθεση της Ιππικής στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό όχι μόνον εξ οικονομικής επόψεως αλλά, κυρίως, πολιτισμικής η οποία αποτελεί και το σημείο "οπτικής" της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ" η οποία είναι έτοιμη να πάρει θέση.

    Αριστοτέλης Ηρ. Καλέντζης.

    ReplyDelete