Wednesday, March 21, 2012

Μαζεύουν υπογραφές για να φύγουν


2012-03-19 - 21:53:44
Θέλουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές να αποτελούν Τοπική Κοινότητα του Δήμου Αλμυρού


Την αποχώρησή τους από το Δήμο Βόλου και τη συνένωσή τους με το Δήμο Αλμυρού ζητούν, μετά τους κατοίκους των Μικροθηβών, και οι κάτοικοι στο Αιδίνι. Οι κάτοικοι εκτιμούν ότι μία τέτοια εξέλιξη είναι εφικτή και μπορεί να πάρει σάρκα και οστά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές, καθώς υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο νόμο για τον «Καλλικράτη».
Οι κάτοικοι της περιοχής εκτιμούν ότι αν γίνει πράξη η βούληση των περισσότερων κατοίκων του χωριού θα εξυπηρετούνται καλύτερα από το Δήμο Αλμυρού, απ’ ότι σήμερα που ανήκουν στο Δήμο Βόλου. Την απόφασή τους οι περισσότεροι κάτοικοι την αιτιολογούν ότι ο Αλμυρός είναι πολύ πιο κοντά στο χωριό τους , περίπου έξι χιλιόμετρα, ενώ ο Βόλος απέχει περισσότερα από 30 χιλιόμετρα. Επίσης οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ότι ακόμη και σήμερα εξυπηρετούνται για την αλληλογραφία τους και για τις συναλλαγές; τους με τις Εφορίες, από τα ΕΛΤΑ και τη ΔΟΥ Αλμυρού αντίστοιχα.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αιδινίου μετά από αίτημα κατοίκων του χωριού έχει αρχίσει ήδη και συγκεντρώνει υπογραφές για να συγκαλέσει ανοικτή λαϊκή συνέλευση προκειμένου οι κάτοικοι μετά από ψηφοφορία να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν στο Δήμο Βόλου ή θέλουν να συνενωθούν στο Δήμο Αλμυρού.
Όπως λέει ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Τσιότρας, η απόφαση της λαϊκής συνέλευσης των κατοίκων του χωριού θα διαβιβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει σχετικά. Η ίδια απόφαση των κατοίκων του χωριού θα διαβιβαστεί για τη λήψη σχετικής απόφασης και στο Δήμο Αλμυρού. Αν δύο Δημοτικά Συμβούλια γνωμοδοτήσουν θετικά, τότε η απόφαση θα προωθηθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών για την τελική λήψη της απόφασης προκειμένου να ισχύσει από τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον Ιούνιο του 2014.
Αναφερόμενος στον απολογισμό των 14 μηνών που το χωριό ανήκει στο Δήμο Βόλου, ο κ. Τσιότρας σημειώνει ότι σε αρκετά θέματα υπήρξε πρόοδος, σε κάθε περίπτωση ωστόσο, όπως λέει, οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες του Αλμυρού. Πιο αυστηρός για το ίδιο θέμα είναι ο κ. Κ. Κολοκοτρώνης που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον αλμυρό λογαριασμό που έλαβε από τη ΔΕΥΑΜΒ και που του χρέωναν 150 κυβικά. «Φούρνο έχω, όχι δριστέλα», λέει χαρακτηριστικά .
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment