Thursday, March 15, 2012

Σκιάθος: Συμβιβαστική για κληροδότημα

Κοντά σε αίσιο τέλος βρίσκεται ο Δήμος Σκιάθου, αναφορικά με κληροδότημα ακινήτων στο κέντρο του νησιού που διεκδικεί για υποτροφίες νέων που κατάγονται από το νησί, ενώ ολοκληρώθηκε η δίκη στην Αμερική και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα τριών μηνών, το πολύ.




Το Δήμο Σκιάθου, στη δίκη, που έγινε στο New Port της Βοστώνης, εκπροσώπησε ο δήμαρχος Νίκος Πλωμαρίτης, που, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα», ανέφερε ότι η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ζήτησε από τους κληρονόμους του ευεργέτη Γαλάτη, που προσέφυγαν κατά της απόφασης, να συμβιβαστούν με το Δήμο, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι είναι υπέρ της λειτουργίας του Ιδρύματος Κ. Ε. Γαλάτη.


Το κληροδότημα, είναι αξίας 3 εκ. € και αποτελείται από ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην οδό Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο. Σκοπός του κληροδοτήματος είναι εκπαιδευτικός και από την εκμετάλλευση των ακινήτων τα χρήματα θα δίνονται υποτροφίες σε Σκιαθίτες που θέλουν να κάνουν μεταπτυχιακά και ειδικότητες στην επιστήμη τους.


Συγγενείς του ευεργέτη Γαλάτη, που κατάγεται από τη Σκιάθο, έκαναν προσφυγή στην διαθήκη του εκλιπόντος, με το αιτιολογικό ότι υπέγραψε όταν δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.


Ο δήμαρχος Σκιάθου επανέλαβε την πρόθεση να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τους κληρονόμους τους ευεργέτη, καθώς η απόσταση είναι μεγάλη και υπάρχει κόστος των εκπροσώπων του Δήμου που πρέπει να παραβρίσκονται στο Δικαστήριο, ενώ ενδέχεται ο δικαστικός αγώνας να είναι μακροχρόνιος.

«Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε αν γίνει κάποια πρόταση προς όφελος της Σκιάθου. Όσον το δυνατόν νωρίτερα λειτουργήσει το ίδρυμα τόσο καλύτερα για τον τόπο», δήλωσε ο Νίκος Πλωμαρίτης.

Επίσκεψη σπουδαστών της Βοστώνης στη Σκιάθο
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Βοστώνη ο δήμαρχος Σκιάθου συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μασαχουσέτης Μεθόδιο, ενώ έγινε συνάντηση με τον Έλληνα πρόξενο και παρουσιάστηκε η Σκιάθος στους ομογενείς, ενώ έδωσε έντυπο υλικό για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το νησί του Παπαδιαμάντη. Ακόμη, υπήρξε συνάντηση με την Κοινότητα Σκιαθιτών της Βοστώνης, που αριθμεί πολλά μέλη.
Το νησί της Σκιάθου παρουσιάστηκε και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, στο πλαίσιο εκδήλωσης μπροστά σε καθηγητές και φοιτητές. Μάλιστα σε συνεννόηση με καθηγητές και τον Έλληνα πρόξενο, θα δρομολογηθεί επίσκεψη σπουδαστών στη Σκιάθο, με σκοπό την ανταλλαγή σπουδαστών και από Αμερικανικά Πανεπιστήμια, καθώς η Βοστώνη διαθέτει 51 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.



source: magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment