Wednesday, March 28, 2012

Ο Γεν. Διευθυντής του Σ.Ε.Τ.Ε. μιλάει για το G-Festival της Σκιάθου!


“Αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρατήσεων”, σχολίαζε πριν λίγο καιρό ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), Γιώργος Δρακόπουλος, τα στοιχεία που προέκυπταν από πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού σχετικά με την αγορά LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Σύμφωνα με τα στοιχεία, λοιπόν, το συγκεκριμένο niche market έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως οι δαπάνες των LGBTs για ταξίδια αναψυχής κατά το 2012 θα ανέλθουν περίπου σε… 165 δισ. δολάρια.


Ελληνικά νησιά όπως η Μύκονος και η Λέσβος είναι δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί για τους ταξιδιώτες LGBT, αλλά λόγω της μη αναγνώρισης δικαιωμάτων σε ζευγάρια ομοφυλοφίλων από το ελληνικό δίκαιο, παρατηρείται μια αλλαγή στις προτιμήσεις των LGBTs για άλλους πιο φιλικούς προορισμούς όπως η Μαδρίτη, το Μόντρεαλ και η Νέα Υόρκη. Να όμως που κάτι γίνεται και στη χώρα μας. Ιστοσελίδες και blogs με χιλιάδες αριθμό επισκεπτών αναρτούν το Φεστιβάλ G Κουλτούρας της Σκιάθου που θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Ιουλίου. Γεγονός είναι ότι το Φεστιβάλ έχει διαδοθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και το ενδιαφέρον του κόσμου ήδη δηλώνει την τουριστική αύξηση που θα φέρει η διοργάνωση στο νησί…
Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσημη σελίδα του Φεστιβάλ www.skiathosgay.comδέχεται εκατοντάδες επισκέψεις καθημερινά από νέους και νέες από όλο τον κόσμο, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από γνωστούς dj και καλλιτέχνες κάθε είδους για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ. Τα ξενοδοχεία στη Σκιάθο οργανώνονται για να δεχθούν τον όγκο επισκεπτών καθώς και εταιρείες με yacht έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν ενεργά στο Φεστιβάλ, διοργανώνοντας αφίξεις ταξιδιωτών με ιστιοπλοϊκά και ημερήσιους αγώνες με σκάφη.

No comments:

Post a Comment