Tuesday, April 24, 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 2η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η 2η ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ


το Σάββατο 21 Απριλίου 2012 ολοκληρώθηκε η 2η Τιμητική Έκθεση Βιβλίου που ξεκίνησε στις 8 Απριλίου . Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των εκθεμάτων θα είναι δυνατή η επίσκεψη, μετά από συνεννόηση, για σχολεία μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου. Ήδη ιδιωτικά εκπαιδευτήρια εκδήλωσαν ενδιαφέρον να την επισκεφτούν.

 Ως γνωστόν τον περασμένο Δεκέμβριο η ΑΚΠΣ στα πλαίσια της Διαρκούς  Επετειακής  Έκθεσης Εναλλασσόμενων Δημιουργών για τα 100 χρόνια από το θάνατο του Αλ.Παπαδιαμάντη οργάνωσε  την τιμητική έκθεση βιβλίου «ΣΚΙΑΘΙΤΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ».
Η έκθεση οργανώθηκε πάνω σε μια ιδέα  του Σκιαθίτη καλλιτέχνη κ.Σταύρου Τσιμπλιαράκη, με την βοήθεια όχι μόνο των μελών της ΑΚΠΣ αλλά και πολλών Σκιαθιτών και κυρίως των φιλολόγων κ.κ. Ασημίνας Σουλτάνη και Μαρίας Λάζου.
Είχε διαπιστωθεί τότε ότι για πολλούς παλαιούς και νέους λογοτέχνες και επιστήμονες  δεν συγκεντρώθηκαν  αρκετά στοιχεία και υπήρξε η δέσμευση για επανάληψη της έκθεσης φιλοξενώντας τα έργα και άλλων άξιων συμπολιτών μας.
Υπάρχουν επίσης αρκετοί  Έλληνες και αλλοδαποί φίλοι της Σκιάθου που έχουν εγκατασταθεί μόνιμα ή περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου στο νησί μας  και  ασχολούνται με τα γράμματα και τις τέχνες. Στη  2η Τιμητική Έκθεση Βιβλίου παρουσιάσαμε στους φίλους της Μικρής Αίθουσας έργα των κκ Γεώργιου Παμπούκη και Γιάννη Σπανόπουλου.
Οι τίτλοι που συγκεντρώθηκαν στην 2η Έκθεση ξεπέρασαν τους 200 και ευελπιστούμε σε μια 3η έκθεση ακόμα πιο εμπλουτισμένη σε τίτλους και συγγραφείς.
            Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για την περίοδο ΙΟΥΝΙΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ  2012.

No comments:

Post a Comment