Tuesday, April 10, 2012

Ανακοίνωση του Ομίλου Τουριστικής Προβολής Σκιάθου.



Αγαπητά μέλη,


       Τα τελευταία χρόνια όπως όλοι γνωρίζουμε η Ελλάδα  βιώνει μία από τις χειρότερες οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες στην σύγχρονη ιστορία της. Καθημερινά εκατοντάδες επιχειρήσεις κλείνουν, οικογενειάρχες αυτοκτονούν γιατί δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τις δυσκολίες της εποχής. Το κράτος έχει σταματήσει να επιδοτεί τους Δήμους, και μέσω του νόμου του Καλλικράτη, ο κάθε προορισμός επιβάλλεται να βρει τα χρήματα και τους ...



τρόπους διαφήμισης μόνος του. Αυτό είναι αδύνατο να συμβεί από τον καθένα ξεχωριστά αλλά πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι. Φτάσαμε αισίως στην Μεγάλη Εβδομάδα και τα μηνύματα μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί που έχουν κλείσει δωμάτια. Για το καλοκαίρι τα μηνύματα είναι αποθαρρυντικά καθώς ήδη έχουνε μειωθεί πτήσεις από την Σκανδιναβική αγορά, καθώς υπάρχει και έντονη μείωση από την Αγγλική ενώ η  Γερμανική διέκοψε εντελώς το πρόγραμμά της. Όσο για την Ελληνική δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις.

          Όλα τα παραπάνω γέννησαν την ιδέα της δημιουργίας ενός Ομίλου όπου θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματίες του νησιού ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης τους. Έτσι στα μέσα Φεβρουαρίου ιδρύθηκε ο Όμιλος Τουριστικής Προβολής και Marketing Σκιάθου. Μοναδικό μέλημα του Ομίλου είναι να διαφημίζουμε και να προωθούμε την Σκιάθο σαν προορισμό με αποτέλεσμα την αύξηση της τουριστικής κίνησης. Δυστυχώς όμως τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί, χωρίς οικονομικούς πόρους. Έχοντας στο μυαλό μας ότι η εποχή μας απαγορεύει να διαθέσουμε ιδία κεφάλαια για την προβολή και διαφήμιση του νησιού σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε κάποιους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να βρούμε τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται. Οι τρόποι αυτοί είναι οι εξής:


–                    Εξασφαλίσαμε συμφωνίες με μεγάλες εταιρείες τροφίμων και ποτών όπου ποσοστά από τις πωλήσεις των προιόντων τους θα πηγαίνουν στο νησί. Επίσης όλες αυτές οι εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις στα μέλη του Ομίλου που φτάνουν μέχρι και το 40%. Τιμές που ο καθένας μόνος του δε θα μπορούσε να πάρει.
–                    Δημιουργία Χάρτη της Σκιάθου όπου τα έσοδα από τις διαφημίσεις θα πηγαίνουν απευθείας στην διαφήμιση του νησιού. Δεν είναι κρίμα να δίνουμε τα ίδια και περισσότερα χρήματα σε άλλον χάρτη όπου τα χρήματα πηγαίνουν σε άλλη χώρα από τη στιγμή που προσφέρουμε τις ίδιες και καλύτερες ίσως υπηρεσίες.
–                    Εξασφαλίσαμε και πραγματοποιήσαμε τον προηγούμενο χρόνο εκτενείς διαφήμιση σε πλήθος τηλεοπτικών καναλιών, περιοδικών και ραδιόφωνων σε καθημερινή βάση. Επιγραμματικά κάποια από αυτά ήταν, Star Channel, Astra TV, TRT, Θεσσαλονίκη TV, Espresso, CIAO, OK, HELLO, ΧΑΙ, SORRY, VERY SORRY, LIPSTICK και πολλά άλλα. Έχουμε προγραμματίσει τα ίδια και ακόμα περισσότερα μέσα επικοινωνίας και διαφήμισης για την συνεχή προβολή ώστε το brand name “ΣΚΙΑΘΟΣ” να ακούγεται συνεχώς.
–                    Για τρίτη χρονιά φέτος θα πραγματοποιήσουμε καλλιτεχνικές εκθέσεις σε όλο το νησί, ώστε η Σκιάθος να αρχίσει να προσελκύει ένα κοινό το οποίο πότε δεν υπήρχε και να αρχίσουμε να προβάλουμε τη Σκιάθο σαν φιλότεχνο νησί, καθώς μετά τον Παπαδιαμάντη δεν έχουμε να δείξουμε τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα. Πέρυσι μάλιστα καταφέραμε και οργανώσαμε έκθεση του Φίλλιπου Τσιάρα, του μεγαλύτερου ίσως εν ζωή Έλληνα καλλιτέχνη. Φέτος θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής. Είμαστε σε συνεχείς συζητήσεις και για άλλων ειδών εκθέσεων.
–                    Διοργανώνουμε για πρώτη φορά παγκόσμιο G- Festival στις 12 – 15 Ιουλίου. Μέσα από αυτό το φεστιβάλ ευελπιστούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουμε χιλιάδες επισκέπτες όπου μέχρι πρότινος είτε δεν γνώριζαν την Σκιάθο, είτε δεν ήταν μέσα στις προτιμήσεις τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Σ.Ε.Τ.Ε “ το κοινό LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender)  έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο πως οι δαπάνες των LGBTs για ταξίδια αναψυχής κατά το 2012 θα ανέλθουν περίπου σε… 165 δισ. Δολάρια”. Εμείς διεκδικούμε ένα μερίδιο από την πίτα καθώς σαν προορισμός δεν μας λείπει τίποτα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιοι προορισμοί που διεκδικούν αυτό το κοινό είναι η Ibiza, το Μαιάμι, το Βερολίνο, το Ισραήλ, η Μύκονος, το Λονδίνο και πολλοί άλλοι.
–                    Είμαστε σε συνεχείς διαπραγματεύσεις ώστε να μπει η Σκιάθος στη σειρά αγώνων του Πανελλαδικού Πρωταθλήματος Beach Volleyball. Με αυτό τον τρόπο θα προσελκύσουμε αθλητές από όλη την Ελλάδα καθώς επίσης και καθημερινή προβολή του νησιού από διάφορα Μ.Μ.Ε.
–                    Δημιουργούμε ιστοσελίδα οδηγό για την Σκιάθο. Μέσω αυτής της ιστοσελίδας θα μπορεί ο επισκέπτης να κλείσει απευθείας δωμάτιο σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Επίσης θα μπορεί να ενημερωθεί για όλες τις επιχειρήσεις του νησιού χωρισμένες σε ενότητες αναλόγως με την κατηγορία όπου ανήκει. Έτσι με πολύ χαμηλό κόστος για την κάθε επιχείρηση επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα και την προβολή της καθώς επίσης και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
–                    Από πέρυσι το καλοκαίρι επισκέπτεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ένας από τους καλύτερους Έλληνες φωτογράφους και φωτογραφίζει τις παραλίες του νησιού καθώς επίσης και άλλα μέρη του νησιού. Ανάλογη φωτογράφηση έχει να γίνει από το 1980.
–                    Είμαστε στα τελικά στάδια δημιουργίας ημερολογίου και λευκώματος του νησιού όπου μέχρι σήμερα δεν υπήρχε. Διάθεση μας είναι αυτά τα προιόντα να πωλούνται το καλοκαίρι στους επισκέπτες του νησιού και τα έσοδα να πηγαίνουν στην προβολή του νησιού μας.

Αυτές και ακόμα περισσότερες είναι οι δραστηριότητες του Ομίλου μέχρι στιγμής. Όπως καταλαβαίνεται όλα τα παραπάνω και όλα αυτά που σχεδιάζουμε να κάνουμε χρειάζονται οικονομικούς πόρους. Εμείς ζητάμε από εσάς να στηρίξετε τις κινήσεις που κάνουμε συμμετέχοντας ενεργά στις δραστηριότητες μας. Στηρίζοντας τον Όμιλο στηρίζεται το ίδιο το νησί. Λάθη θα γίνουν αλλά αυτό είναι ένδειξη ότι δουλεύουμε. Μέχρι στιγμής πάνω από διακόσιες επιχειρήσεις του νησιού έχουν γραφτεί στον Όμιλο μας. Με χαμηλά κοστολόγια και με όφελος για τις επιχειρήσεις σας καταφέρνουμε να γίνουμε πλέον αυτοδύναμοι, με δικά μας κεφάλαια διαφήμισης και να ορίσουμε όλοι μαζί πως θα προβάλλουμε το νησί. Εμείς ζητάμε να περάσετε όλοι από τα γραφεία μας και να σας ενημερώσουμε τον καθένα ξεχωριστά για τα πάντα. Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για να ελέγξετε μέχρι που πηγαίνει και το τελευταίο cent από τα ταμεία.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣEI

Ο πρόεδρος                                                                    Διοικητικό Συμβούλιο

Ι. Κουκουλάκης                                                                   Κ. Καραστρατήρας
                                                                                             Δ. Κολιάκος
                                                                                             Κ. Ζεμπέκης
                                                                                             Α. Ζλατούδης
                                                                                             Ν. Λέτσιος
                                                                                             Λ. Χούμας

επιστολή από Όμιλο Τουριστικής Προβολής Σκιάθου

No comments:

Post a Comment