Thursday, April 19, 2012

Διαμαρτυρία των δημάρχων για τα δρομολόγια προς Σποράδες


Με δυναμικές κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς, ακόμη και ματαίωση των εκλογών προειδοποιούν οι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, που απέστειλαν επιστολή προς την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άννα Διαμαντοπούλου και κοινοποίησαν στους αρχηγούς των πολικών κομμάτων, στους βουλευτές, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και στον ΓΓ του ΕΟΤ, σχετικά με μείωση των δρομολογίων προς τα νησιά...


 
Σε δηλώσεις στο «Ράδιο Ένα» ο δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης δήλωσε ότι ήδη ανταποκρίθηκε στο αίτημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που ανέφερε ότι θα κάνει παρέμβαση για το θέμα.
Οι δήμαρχοι τονίζουν ότι, με αφορμή την αίτηση για τροποποίηση των εαρινών δρομολογίων (μέχρι 15 Ιουνίου 2012), της εταιρίας Hellenic Seaways από την ηπειρωτική Ελλάδα προς τις Β. Σποράδες και με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί με τα δρομολόγια της ΝΕΛ (έπρεπε να έχουν ξεκινήσει από 15 Απριλίου 2012), έγιναν ανοιχτές λαϊκές συσκέψεις των Δημοτικών Συμβουλίων, φορέων και κατοίκων των τριών νησιών.
Οι δήμαρχοι Σκιάθου Ν. Πλωμαρίτης, Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής και Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, επισημαίνουν ότι:
-Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι δήμαρχοι τις προθέσεις των εταιρειών ως προς την πολιτική των δρομολογίων τους και να βρίσκονται ξαφνικά και απροειδοποίητα προ τετελεσμένων γεγονότων .
-Είναι αδιανόητο να συζητούμε για τουριστική ανάπτυξη και να μη γνωρίζει ο επισκέπτης των νησιών μας, πότε και αν θα επιστρέψει στον τόπο του από τις διακοπές του.
-Είναι αδιανόητο να υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια τον Χειμώνα και να κόβονται στο μισό , τώρα που αρχίζει η τουριστική περίοδος. 
Για τους παραπάνω λόγους και εάν θέλετε πράγματι την ανάπτυξη, σας καλούμε να ασχοληθείτε με το θέμα της ακτοπλοΐας και ιδιαίτερα με την διαδικασία κατάρτισης των δρομολογίων, προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο, επισημαίνουν οι δήμαρχοι προς την υπουργό.
Προειδοποιούν δε ότι «εάν γίνει η αποδοχή της αίτησης της Hellenic Seaways και δεν αποκατασταθούν (ξεκινήσουν) τα δρομολόγια της NEL, οι κάτοικοι των νησιών θα προβούν στις επόμενες ενέργειες: στο κλείσιμο των δήμων, στην απαγόρευση της προσέγγισης των πλοίων των εταιρειών στα Λιμάνια των νησιών και να μην στηθούν οι κάλπες στα νησιά για τις βουλευτικές εκλογές»...
Καταλήγοντας οι δήμαρχοι τονίζουν ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν ομόφωνα τόσο από τους δημοτικούς συμβούλους και εκπροσώπους-προέδρους των φορέων όσο και από όλους τους κατοίκους των νησιών που παραβρέθηκαν στις συναντήσεις.



magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment