Monday, April 9, 2012

Χειμωνιάτικος ο καιρός – Χιόνια και βροχοπτώσεις

Χειμωνιάτικος ο καιρός – Χιόνια και βροχοπτώσεις

Χειμωνιάτικος είναι ο καιρός σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, με τοπικές βροχές ακόμα και χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.


Ήδη στη Φθιώτιδα το χιόνι έχει αρχίσει να το στρώνει. Μάλιστα, η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Πολύ ισχυροί βοριάδες στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.
Στην Αττική τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από το βράδυ. Ωστόσο, στηΘεσσαλονίκη τοπικές βροχές σημειώνονται όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις και τοπικές βροχές.
Σε χειμωνιάτικο σκηνικό και τη Μεγάλη Τρίτη
Αρχικά τοπικές βροχές και καταιγίδες που στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές προβλέπονται για την Αττική. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια, ενώ το απόγευμα θα υποχωρήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να σημειωθούν αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία και Θράκη
Τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νότια τις μεσημβρινές κυρίως ώρες πιθανώς καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Πιθανότατα καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες και Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαία, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς τοπικά να είναι ισχυρά, αλλά από το απόγευμα και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι, βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

No comments:

Post a Comment