Friday, April 20, 2012

Οι νησιώτες των Βορείων Σποράδων πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Σκιάθος
Είναι γεγονός ότι η συνεχής μείωση αφενός των δρομολογίων (με τελευταία εξέλιξη 3 δρομολόγια πλοίου την εβδομάδα ως τον Ιούνιο), όπως και η παράλληλη και διαρκής αύξηση του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων,  αποτελούν τροχοπέδη για την οικονομική, τουριστική (λόγω αδυναμίας στην ανταγωνιστικότητα), κοινωνική ανάπτυξη και τροφοδοσία των νησιών, αλλά και  ...

εγκυμονούν κίνδυνους για την ποιότητά και την ασφάλεια της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών τους.  Επιπροσθέτως, η οικονομική κρίση, που βιώνουμε, καθιστά περισσότερο από ποτέ επιβεβλημένη την ανάγκη δραστικών επεμβάσεων και λύσεων από τους αρμοδίους, ώστε τα δρομολόγια να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των νησιών όλο το χρόνο και να μη ζούμε περιόδους  αποκλεισμού και απομόνωσης. Παράλληλα οι σημερινές ελλιπής και «ακριβές» (πληρώνουμε την ακριβότερη τιμή ανά ναυτικό μίλι στην Ελλάδα) συγκοινωνίες δημιουργούν, προβλήματα στην υγεία και στην παιδεία εφόσον είναι βασική αιτία ελλιπούς στελέχωσης των Κέντρων Υγείας και των Σχολείων μας αντίστοιχα, αλλά και σε θέματα προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος με αδυναμία επαρκούς Πυροπροστασίας, επιλογών ανακύκλωσης κ.α..

Τα Δημοτικά Συμβούλια των τριών νησιών ομόφωνα ψήφησαν και στηρίζουν τις παρακάτω  προτάσεις προς τους αρμοδίους, Υπουργείο και φορείς. Το πρόγραμμα των δρομολογίων από τις εταιρείες να βγει σε συνεννόηση με τους Δήμους. Αλλιώς, δε θα επιτραπεί η προσέλκυση των πλοίων στα λιμάνια των νησιών, με πιο δραστική ενέργεια το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων στις επικείμενες Βουλευτικές  Εκλογές!

Οι Βουλευτές του Νομού, εν’ όψει και των εκλογών είναι σύσσωμοι(!) στο πλευρό τους…
πηγη Νεα Προοπτική για τη σκιάθο
 http://www.nea-prooptiki-skiathos.gr/blog/113-skiathos-dromologia

1 comment:

  1. εδώ και χρόνια έχω ένα όνειρο, να δημιουργηθεί μια γραμμή άγια Ελένη με κατηγιωργη, με μια παντόφλα που θα φεύγει κάθε 2 ώρες για απέναντι με κόστος στα 10 ευρό για τα αυτοκίνητα και 3 ευρό για κάθε επιβάτη. βέβαια θα θιχτούν συμφέροντα πολλά, από τους γιατρούς εδώ, τα σουπερμάρκετ,τα μαγαζιά, ακόμα και από τη μεριά του κατη γιωργη γιατί εκεί οι ταβερνιάρηδες που κυβερνούν και θησαυρίζουν με το σκιαθίτικο τουρισμό, θα ανησυχήσουν μήπως πρέπει να κόψουν επιτέλους και καμιά απόδειξη, αλλά τα οφέλη για μας τους σκιαθητες, και τα αδέλφια μας απο σκόπελο αλλονησο θα ναι τεράστια.......
    εμπόδια , και δηλώσεις του τύπου δεν υπάρχει λιμενικός σταθμός στον κατη γιωρη, η το λιμάνι είναι μικρο, ο δρόμος για το βόλο είναι κακός, είναι για μένα απλά δικαιολογίες, και βγαλμένα από τους έχοντες συμφέροντα. άντε, μακάρι να βρεθεί ένας προαστος να κάνει το όνειρο μας πραγματικότητα να του στήσουμε άγαλμα δίπλα στον Παπαδιαμάντη!

    ReplyDelete