Saturday, April 21, 2012

Με προβλήματα ο διαγωνισμός για την καθαριότητα στη Σκιάθο

Με πολλά προβλήματα έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Σκιάθου ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του έργου εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων, για πέντε μήνες, προκειμένου να καλυφθεί η καλοκαιρινή περίοδος. Συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι παράνομα η διευθύντρια προσωπικού άνοιξε τις τρεις προσφορές και δηλώνουν ότι θα προσβάλουν τον διαγωνισμό και θα κάνουν 



κινητοποιήσεις. Η μέρα χαρακτηρίστηκε από ένταση και φραστικές επιθέσεις, ενώ έγιναν καταγγελίες από εκπρόσωπο της παράταξης της ΔΑΣ για τρομοκρατία και προπηλακισμό εργαζομένων. Τελικά και ενώ αρχικά οι συνδικαλιστές είχαν αναγγείλει την αναβολή του διαγωνισμού, οι προσφορές ανοίχτηκαν από την διευθύντρια προσωπικού, χωρίς την παρουσία της αρμόδιας επιτροπής , με την παράταξη της ΔΑΣ να προτίθεται να καταγγείλει την υπάλληλο και τον δήμαρχο Σκιάθου και να προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Από το πρωί σήμερα αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων των ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, βρίσκονταν στο Δημαρχείο της Σκιάθου, για να αποτρέψουν το άνοιγμα των προσφορών και να μην ιδιωτικοποιηθεί τμήμα της καθαριότητας, ενώ από τις 12 - 3 έγινε στάση εργασίας, που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος.
Για τρομοκρατία και φασισμό έκανε λόγο σε δηλώσεις της η πρώτη σε ψήφους της ΔΑΣ Εύη Καρυδάκη, η οποία κατήγγειλε τη στάση του δημάρχου Σκιάθου Νίκου Πλωμαρίτη που δήλωσε ότι κάλεσε την Αστυνομία. 
Σύμφωνα με την κα Καρυδάκη υπήρξαν φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ εργαζομένων και του αντιδημάρχου Δημήτρη Διολέττα ο οποίος «από το πρωί προσπάθησε να προπηλακίσει διάφορους εργαζόμενους και τρομοκρατούσε τους υπαλλήλους της καθαριότητας», όπως δήλωσε.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τρεις ενδιαφερόμενες εταιρίες και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί η αναβολή του διαγωνισμού για τη Δευτέρα ή την Τρίτη και τα πνεύματα να ηρεμούν, τελικά η διευθύντρια προσωπικού του Δήμου άνοιξες τις προσφορές που είχαν κατατεθεί. 
«Είναι ανήκουστο αυτό που έγινε. Η συγκεκριμένη υπάλληλος η οποία είναι προϊσταμένη προσωπικού, άνοιξε τους φακέλους με τις προσφορές. Εμείς ως Σύλλογος θα κάνουμε καταγγελία και κατά της συγκεκριμένης κυρίας και κατά του Δημάρχου, ενώ είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και σε κινητοποιήσεις, όχι μόνο τοπικά αλλά και σε συνεργασία και με την ΠΟΕ – ΟΤΑ», δήλωσε η Εύη Καρυδάκη. 


magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment