Wednesday, April 11, 2012

Η Instagram εντάσσεται στην «αρμάδα» του Facebook

Το πορτφόλιό του εμπλουτίζει το Facebook με την εξαγορά της Instagram.



Ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε χθες, 9 Απριλίου, ότι ο κολοσσός κοινωνικής δικτύωσης προτίθεται να εξαγοράσει την Instagram, μία από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες μοιράσματος φωτογραφιών. Το κόστος της εξαγοράς θα ανέλθει στο ένα δισεκατομμύριο δολάρια...


Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει έως σήμερα το Facebook, οι ιθύνοντές του οποίου είχαν αποφύγει να πληρώσουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση άλλων εταιριών ή υπηρεσιών. Εάν αναλογιστούμε μάλιστα πως η Instagram απασχολεί μόλις 13 εργαζόμενους, το τίμημα της εξαγοράς αντιστοιχεί σε 76,9 εκατομμύρια ανά υπάλληλο!

Η κίνηση από πλευράς Facebook πιθανότατα εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειάς του κ. Ζάκερμπεργκ να αναβαθμίσει το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας, καθώς προετοιμάζεται για την είσοδό της στο χρηματιστήριο (δείκτης Nasdaq). Η πολυαναμενόμενη δημόσια εγγραφή για την αγορά μετοχών θα λάβει χώρα πιθανότατα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου.

Η Instagram είναι μία υπηρεσία που διατίθεται δωρεάν και προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες της να ανεβάζουν φωτογραφίες, να τις τροποποιούν ποικιλοτρόπως και να αναρτούν σχόλια για εικόνες άλλων.

Η υπηρεσία εξήλθε στην αγορά μόλις πριν από 17 μήνες και σύντομα γνώρισε εντυπωσιακή άνοδο, σκαρφαλώνοντας στην κορυφή των περιζήτητων υπηρεσιών που διατίθενται για φορητές συσκευές που φέρουν το λειτουργικό σύστημα iOS της Apple. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας, σε καθημερινή βάση ανεβάζονται περισσότερες από 5 εκατομμύρια φωτογραφίες από 30 εκατομμύρια χρήστες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Instagram έγινε διαθέσιμη και για συσκευές που τρέχουν το Android, πετυχαίνοντας ένα εκατομμύριο κατεβάσματα έπειτα από μόνον 12 ώρες.

Ο κ. Ζάκερμπεργκ πάντως διευκρίνισε ότι θα συνεχιστεί η ανεξάρτητη ανάπτυξη του Instagram, παρά το γεγονός ότι οι εργαζόμενοί του θα ενταχτούν στο Facebook. Η εφαρμογή θα εξακολουθήσει να είναι συμβατή και με ανταγωνιστικές υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το γεγονός ότι το Instagram συνδέεται με άλλες υπηρεσίες πέρα από το Facebook είναι σημαντικό κομμάτι της εμπειρίας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάκερμπεργ
κ

No comments:

Post a Comment