Friday, April 20, 2012

Xωρίς Παπατόλια το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (video)




Βαριές κατηγορίες κατά του Κ. Καρτάλη

Αποκλείστηκε από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία ο Γενικός Γραμματέας Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.) και Επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλών Δύναμη» Απόστολος Παπατόλιας, παρά το γεγονός ότι είχε ξεκινήσει ήδη τις επαφές με ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ...
Στο σχόλιο- τοποθέτηση του Απόστολου Παπατόλια για τον αποκλεισμό του από το ψηφοδέλτιο του κόμματος το απόγευμα, καταφέρθηκε με βαριές κουβέντες εναντίον του βουλευτή και εκ νέου υποψήφιου Κώστα Καρτάλη, υποδεικνύοντας τον, ως υπαίτιο του αποκλεισμού του.

Όπως ανέφερε, «νίκησε η διαπλοκή του Κώστα Καρτάλη, του ξενόφερτου και εγκάθετου εκπροσώπου των μεγαλοσυμφερόντων των Αθηνών. Δυστυχώς, έχασε η προοδευτική παράταξη. Έχασε πάνω απ’ όλα η πολιτική ηθική».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπατόλιας είχε λάβει υποσχέσεις ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο, από ανθρώπους του κ. Βενιζέλου, οι οποίοι του έλεγαν να προχωρήσει με ένταση τον προεκλογικό αγώνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Παρασκευή ο κ. Παπατόλιας με εμφανίσεις του στα ΜΜΕ θα επιτεθεί με δριμείς χαρακτηρισμούς.



«Βούληση να υπηρετήσει

την Αυτοδιοίκηση»

Σε δήλωσή του για τον αποκλεισμό του Απ. Παπατόλια από το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας, Γιώργος Φώτης, εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, τον χρειάζεται για να υπηρετήσει το Β’ βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φώτη, ο κ. Παπατόλιας, είναι κορυφαίο στέλεχος της Μαγνησίας και του ΠΑΣΟΚ, είναι Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών, με πολύ σημαντικό θεσμικό ρόλο, είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι βαθύς γνώστης των θεμάτων της διοικητικής μεταρρύθμισης και της αποκέντρωσης.

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. εκτίμησε ότι αυτό το σκεπτικό και το κριτήριο επικράτησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, θεωρώντας ότι τον χρειάζεται να υπηρετήσει αυτό τον τομέα και ότι τα στελέχη μας στην αυτοδιοίκηση, δεν θα ήθελε να ενταχθούν άμεσα στη διαδικασία των βουλευτικών εκλογών.

«Τον τιμούμε, θεμιτή η θέλησή του να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, αλλά νομίζω ότι όλοι μπορούμε να προσφέρουμε, απ’ όποιες θέσεις κι αν βρισκόμαστε. Και νομίζω ότι αυτό μπορεί να το κάνει ο Απόστολος Παπατόλιας», δήλωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Φώτης εκτίμησε ότι τα καταστατικά, όταν γίνονται και οι κανονισμοί, έχουν και ένα πολιτικό σκεπτικό. Όταν υπηρετούμε έναν πολιτικό θεσμό, πρέπει να ολοκληρώνουμε τη θητεία μας, ανέφερε, εκτιμώντας ότι είναι πολιτικό το θέμα, διότι το καταστατικό αναφέρει επιπλέον ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να αποφασίσει διαφορετικά το Εθνικό Συμβούλιο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Εθνικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Επιτροπή Εκλογικών Διαδικασιών και τον πρόεδρο, να ολοκληρώσει τα ψηφοδέλτια που δεν είχαν ολοκληρωθεί, στη συνεδρίασή του την Τετάρτη», κατέληξε στη δήλωσή του ο Γ. Φώτης.



Απάντηση Παπατόλια σε Φώτη
Σε απάντηση των δηλώσεων του Γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργου Φώτη, σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Παπατόλιας πρέπει να παραμείνει στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ο πρώην Νομάρχης προέβη στο ακόλουθο σχόλιο: «Οι εκπρόσωποι του κομματικού παρασιτισμού και τα υποχείρια της ξενόφερτης πολιτικής διαπλοκής, καλά θα κάνουν να σιωπήσουν. Οι προοδευτικοί πολίτες της Μαγνησίας αξίζουν καλύτερη τύχη και σίγουρα καλύτερη εκπροσώπηση».

Το ψηφοδέλτιο
Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είχε γίνει γνωστό το όνομα του υποψηφίου που θα «κλείσει» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία. Ο Βαγγέλης Ζαχαρόπουλος, δικηγόρος και πρώην Αντινομάρχης, δεν έχει πει το «ναι». Τα άλλα έξι ονόματα είναι: Κώστας Καρτάλης, Τζούλια Τσαλίκη, Εύη Αδαμάκη, Δημήτρης Σπανός, Κατερίνα Γαργάλα και Φώτης Κοφινάς.






magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment