Tuesday, June 5, 2012

Κύπρος: Σοβαρή πιθανότητα η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης



Κύπρος: Σοβαρή πιθανότητα η προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης
Η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει στην τρόικα για οικονομική βοήθεια αλλά απορρίπτει κατηγορηματικά μέτρα αλά ελληνικά.

Σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, παραδέχθηκε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Κύπρος να απευθυνθεί στον Μηχανισμό Στήριξης με στόχο την στήριξη του τραπεζικού συστήματος της και όχι για το δημοσιονομικό έλλειμμα, σύμφωνα με το real.gr
Παράλληλα διευκρίνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την οικονομία που θα είναι κοινωνικά ισορροπημένα και θα δίνουν μία προοπτική ανάπτυξης.
Επιπλέον εξήγησε ότι τα μέτρα δεν θα πρέπει να ληφθούν από την σκοπιά της λιτότητας που οδηγεί σε έναν φαύλο κύκλο οικονομικής ύφεσης, όπως στην Ελλάδα.
«Όταν μιλούμε για μέτρα πρέπει όλοι να είμαστε συγκεκριμένοι. Όλοι να πουν στο λαό τι θέλουν να εφαρμόσουν. Μήπως κάποιοι μιλώντας για μέτρα εννοούν αποκοπές μισθών, κατάργηση της ΑΤΑ, αποκοπή των συντάξεων, συνεχή επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης, ιδιωτικοποιήσεις και κατάργηση κοινωνικών παροχών; Εάν αυτά εννοούν, να βγουν και να μιλήσουν καθαρά στο λαό. Πρέπει να σταματήσει η γενική και αόριστη κριτική περί μη λήψης μέτρων» σημείωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

tsantiri.gr

No comments:

Post a Comment