Wednesday, July 25, 2012

Το Gayhellas (το1ο Ελληνικό Gay Chat room) μιλάει για τους επικριτές του Skiathos G Culture Festival

Πέσανε να το φάνε όσοι όχι μόνο τους ζητήθηκε να το στηρίξουνε και αρνήθηκαν,αλλά και κάποιοι που συμμετείχαν και κατόπιν εορτής  μάθανε πως την όλη διοργάνωση την έιχε ένας στρέητ.Και? Γιατί η γκέι άρχοντες  που τόσο εύκολα κατέκριναν δεν ήταν εκεί να δώσουν τα φώτα τους?Μήπως γιατί δεν θα είχαν κέρδος?

 Μήπως γιατί κάποιοι θεωρούν πως είναι τόσο ειδήμονες σε διοργανώσεις που κάθε συμμετοχή απο κοινού με άλλους θα τους στερούσε λάμψη?Αντί να στηριχτεί το γεγονός ως γεγονός κάποιοι γκει εκδότες μας γεμίσαν με posts για να διαφημίσουν το τάχα μου πιασάρικο θεματάκι για το σάιτ τους.Ξεκατίνιασμα... 
Kατηγορήσαν τον διοργανωτή πως το κάνει για να "γεμισει" τα ξενοδοχεία του νησιού. Πως προβάλουν τις επιχειρήσεις τους. Δείχτε μου ένα αναλογο project που δεν είναι γεμάτο διαφημιστικά χορηγών και επιχειρήσεων.
Η στρέητ διοργάνωση του φέστιβαλ λοιπόν πέτυχε να ρίξει τίμες σε διαμονές και σε διασκέδαση για το διάστημα που διαρκούσε το φεστιβάλ σε ένα απο τα πιο όμορφα (και ακριβά) και κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας μας την ώρα που σε άλλα νησιά εν όψι ενός γεγονότος ανεβάζουν τιμές!!
Με μιά διοργάνωση που φυσικά και είχε λάθη ( αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις) αλλά που κατα μέσο όρο στάθηκε αξιοπρεπέστατα Ναι ακούστηκαν πολλά .. για όνοματα.Οσο όμως δεν υπήχε επίσημη ενημέρωση απο την διοργάνωση για μένουν απλά στην σφαίρα που ακούστηκαν 
Σε μιά Σκιάθο με το ορισμό της φιλοξενίας διάχυτο σε μια όμαδα ανθρώπων που έκαναν κάλεσμα για να επισκεφτούν το νησί.
Σε ένα νησί που δέχτηκε όσο πιο καλά μπόρεσε για πρώτη χρονιά το γεγονός.
Ας ξεκολήσουμε λίγο το μυαλό μας . Δεν έχουμε γκει νησιά. Εχουμε όμως ανθρώπους που ανοίγουν τις πόρτες τους και σπάνε τα στεγανά.Το γεγόνος και μόνο πως ένα νησί με το όνομα της Σκιάθου στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία κάνει άνοιγμα επισημο και φανερό στην γκέι κοινότητα μόνο θετικό βήμα θα μπορούσε κανείς να το δεί.Και κάποιοι γκέι αρχοντες κολήσαν στον στρεητ διοργανωτή και στις προθέσεις του.
Μηπώς δεν έχουμε μαγαζιά στο Γκάζι με στρέητ επιχειρηματίες? Πες μου δηλαδή πως έχουν πιο αγνές προθέσεις!
Ξέρουμε όλοι καλά πως τα αποτελέσματα αυτών των projects  τα βλέπεις σε βάθος χρόνου.Οποτε είναι λίγο ανόητο να κρίνουμε τώρα.
Η Σκιάθος άνοιξε τις πόρτες της στην γκέι κοινότητα και επίσημα και οι πληροφορίες μας λένε πως δεν θα μείνουν μόνο στα λόγια, αλλά με πράξεις θα χτιστούν οι υποδομές που θα κάνουν το νησί να είναι επιθυμήτη επιλογή για το γκει επισκέπτη.Ενα υπέροχο Ελληνικό νησί που δίνει την άνεση στον γκει τουρίστα να ζήσει αυτό που θέλει χωρίς να υποκρίνεται.
Θα μου πεις...αργήσαν .Κάλιο αργά παρά ποτέ.Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλα νησιά  αυτό το δρόμο. 
Οταν μάλιστα ένας παγκόσμιος τουριστικός κόλοσος όπως η TUI το πιστεύει αυτό καλό θα είναι να μην κάνουμε εμείς τους Θωμάδες .Ηδη στα  sites μεγάλων τουριστικών γραφείων καταγράφηκε το γκει ανοιγμα του νησιού με πολύ θετικές ανταποκρίσεις.
Το Skiathos G Culture Festival έγινε..με τα σωστά και τα λάθη του,με τα καλά και τα κακά του με τους "φίλους "του και τους πραγματικούς φίλους του. Είναι σίγουρο πως του χρόνου θα είναι καλύτερο. Γιατί όσο κι αν κάποιοι δεν θέλουν να υπάρχει του χρόνου θα συνεχίσει. 
Με καλύτερη οργάνωση και με μάθημα για τα λάθη της πρώτης χρονιάς.
Κι όλοι εμείς που δεν θέλουμε να είμαστε υποκριτές πως τάχα μου δήθεν πασχίζουμε για το καλό των γκει και διαδηλώνουμε για μια αντιμετώπιση ιση με τους άλλους πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες ακόμα και αν δεν έχουμε τσεπώσει το 50αρικάκι της διαφήμισης 
Oσο για εμάς...επειδή μας την είπανε που το σήμα μας ήταν στους σπόνσορς της διοργάνωσης απαντάμε πως είμαστε περήφανοι γιατί και ένα ευρώ δεν πήραμε για να γίνει αυτό και στηρίξαμε κάτι που έκανε ένα βήμα να ανοίξει μια "γκει" πόρτα  παραπάνω!


1 comment:

  1. kalh prospatheia. makari na ginoun analoges kai apo allous...

    ReplyDelete