Tuesday, August 28, 2012

Μια αγροικία και ελαιόδενδρα σε 50 στρ. ο απολογισμός της φωτιάς (video)




Που ξέσπασε χθες το βράδυ στον οικισμό Ογλά Πινακατών


Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές, η φωτιά που ξέσπασε στον οικισμό Ογλά Πινακατών και είχε αποτέλεσμα να μετατραπούν σε στάχτη, μια αγροικία, ελαιόδενδρα και θάμνοι, σε περίπου 50 στρέμματα. Στη διάρκεια της ημέρας, έγινε πλήρης κατάσβεση των μικροεστιών και επί τόπου παραμένει ένα όχημα της Πυροσβεστικής, καθώς φυσάει και υπάρχει μικρός κίνδυνος αναζωπύρωσης. 

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Δευτέρας και επί τόπου πήγε μεγάλη δύναμη οχημάτων και πυροσβεστών και αργότερα και εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της ΕΟΔ, που έδωσαν «μάχη» με τις φλόγες, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και υπό ανέμους τουλάχιστον 7 μποφόρ που φυσούσαν.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες η επέμβαση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά ελέγχθηκε, ενώ πολύ σημαντική ήταν η συμβολή των κατοίκων των Πινακατών, της Βυζίτσας, της Αγίας Τριάδας και της Άνω Γατζέας, που πήγαιναν νερό στους πυροσβέστες, αλλά και των εθελοντών.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, Χαράλαμπος Τσαμπάζης, δήλωσε ότι έγινε η καλύτερη και η πιο συντονισμένη δράση για τα καιρικά φαινόμενα. Πρώτη φορά στα χρονικά, βγήκαν 15 υπαάλληλοι καθαριότητας, πέντε οδηγοί, πεντε υδροφόρες (δύο του Δήμου και τρεις ιδιωτικές), καθώς και 40 εθελοντές, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων και ΕΟΔ, 
δήλωσε. 

No comments:

Post a Comment