Tuesday, August 28, 2012

Ξεκίνησε με κανό από τον Κατηγιώργη για Βόλο με 8 μποφόρ!







Παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα με τους δυνατούς ανέμους που έφτασαν μέχρι και τα 8 μποφόρ, στη Μαγνησία και παρά το απαγορευτικό, που εξέδωσε το Λιμεναρχείο Βόλου, από νωρίς, ενώ ένα φουσκωτό που ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Αγριάς λύθηκε και παρασύρθηκε από τα κύματα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ένας 50χρονου Έλληνα, ο οποίος, στις 7.10 το απόγευμα, ξεκίνησε με κανό, από τον Κατηγιώργη, με προορισμό το Βόλο και ενώ στο Αιγαίο φυσούσαν άνεμοι 8 μποφόρ! 

Τον 50χρονο  Έλληνα, περισυνέλεξε ένα ιδιωτικό σκάφος, που τον μετέφερε, σώο και αβλαβή, στον Πλατανιά.
Ακόμη, στις 5.30 το απόγευμα, 26χρονη Ολλανδέζα, που κολυμπούσε στην ακτή Ξενία, ανέβηκε στο θαλάσσιο στρώμα και παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους, με αποτέλεσμα, κάποια στιγμή, να φτάσει περίπου στο 1,5 ναυτικό μίλι από τη στεριά. Τον τουρίστρια εντόπισε κλιμάκιο της ΕΟΔ στο κορδόνι, ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και τελικά περισυνελέγη από πλωτό του Λιμεναρχείου Βόλου. 
Τέλος, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα, ιδιοκτήτης φουσκωτού, που ήταν δεμένο στο λιμανάκι της Αγριάς, ενημέρωσε το Λιμεναρχείο ότι το σκάφος του, μήκους 5,4 μ. λύθηκε και παρασύρθηκε στη θάλασσα. Παρά τις έρευνες που έγιναν από το λιμενικούς και τον ιδιοκτήτη του σκάφους, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί. 

Πρόβλημα ηλεκτροδότησης
Λόγω του δυνατού αέρα, έσπασε μια λεύκα στην είσοδο των Άνω Λεχωνίων, με αποτέλεσμα να κόψει καλώδια της γραμμής που μεταφέρει ρεύμα και να μείνουν χωρίς ρεύμα Λεχώνια, Πλατανίδια και Μαλάκι από χθες το βράδυ. Η ηλεκτροδότηση δεν έχει επανέλθει μέχρι αυτή την ώρα. 


http://www.magnesianews.gr/News/Magnesia/?EntityID=e9113712-556e-46c2-a20c-fa86c3d82d1f

No comments:

Post a Comment