Thursday, August 30, 2012

Ο Βόλος ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ Guinness




Στο μεγαλύτερο συρτάκι στην παραλία αύριο το βράδυ

Για συγκλονιστικές στιγμές ετοιμάζεται στις 8 αύριο το βράδυ ο Βόλος, που με πρωτοβουλία της ΕΚΠΟΛ και τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει βάλει στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ Guinness, στο χορό συρτάκι, που θα χορέψουν πάνω από 3000 χορευτές (το προηγούμενο ήταν με 1672 άτομα). Η εκδήλωση θα γίνει στην παραλία του Βόλου (από το σημείο που βρίσκεται η Αργώ μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο), παρουσία εκπροσώπου των ρεκόρ, ενώ ο χώρος αναμένεται να κατακλυστεί από χιλιάδες βολιωτών που θα πάνε να δουν από κοντά την εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει μουσική και προσφορά αναψυκτικών.
Το κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται σε 50.000 €, όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα», ενώ στα της εκδήλωσης αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας. 
Σκοπός των διοργανωτών είναι το συρτάκι να περάσει το μήνυμα της αισιοδοξίας και ότι ο Έλληνας, ακόμη και στις στιγμές της ύφεσης, περνάει με αισιοδοξία και, με την κατοχύρωση του νέου ρεκόρ η προβολή του και της περιοχής θα γίνει από το Guinness, αλλά και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία που θα έρθουν για να καλύψουν την εκδήλωση. 
Όπως επισήμανε ο κ. Αγοραστός, για να καλυφθεί η διοργάνωση χρειάζεται φωτισμός από το σημείο που ξεκινάει η Αργώ, μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, ενώ αυτή η περιοχή πρέπει να καλυφθεί και ηχητικά, ενώ απαιτούνται και δύο μεγάλες οθόνες για να φαίνονται τα πλάνα, κάτι που προβλέπεται από τις προδιαγραφές κινηματογράφησης του Guinness.
Ο οεριφερειάρχης δήλωσε ότι απαιτείται ποσό 7000 € στο Guinness και πληρώθηκαν προκαταβολικά, προκειμένου να έρθει στο Βόλο εκπρόσωπος του ρεκόρ. «Συνολικά το κόστος στησίματος και αναμετάδοσης της διοργάνωσης με δορυφόρο, θα φθάσει στα 50.000 €», τόνισε. 
Τα χρήματα αυτά, ανέφερε, θα καλυφθούν από κωδικό της Λάρισας, διότι δεν υπήρχαν στον κωδικό του Βόλου, τόνισε ο περιφερειάρχης, ο οποίος, ερωτηθείς αν έγινε προκήρυξη για την κάλυψη των ηχητικών, των φώτων και των δημοσίων σχέσεων, που ανατέθηκαν σε εταιρίες της Λάρισας, απάντησε ότι έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ τόνισε ότι στο Βόλο έγιναν εκτυπώσεις των αφισών της διοργάνωσης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνεργάζεται οι εταιρίες που το ανέλαβαν με εταιρίες του Βόλου. 
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι το συρτάκι ξεκίνησε από μια ιδέα της ΕΚΠΟΛ, που επειδή είναι χρεωμένη, η χρηματοδότηση έγινε από την Περιφέρεια (με κωδικό της Λάρισας γιατί η Μαγνησία έδωσε όλα τα χρήματα για την τουριστική της προβολή) και κάλεσε όλους τους πολίτες να παραβρεθούν «για να έχει επιτυχία η εκδήλωση και να κερδίσουμε το ρεκόρ Guinness και να βγει δυνατότερη η εικόνα του Βόλου και της Θεσσαλίας στο εξωτερικό», όπως δήλωσε ο Κ. Αγοραστός.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας έκανε λόγο για ανταπόκριση ευχάριστη έκπληξη που κανείς δεν περίμενε, τονίζοντας ότι αναμένονται λεωφορεία από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, έξι λεωφορεία από τη ΣΜΥ, θα είναι Τυφλοί Μάγνητες, ενώ ζήτησε να συμμετάσχει η εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Απηύθυνε δε συγχαρητήρια στους Έλληνες, που δεν το βάζουν κάτω και επιδεικνύουν τέτοια δύναμη. 

Η διοργάνωση
Ο Κώστας Χαλέβας επισήμανε ότι αύριο το απόγευμα, η παραλία του Βόλου θα είναι κλειστή και θα μπορούν να μπαίνουν μόνο όσοι επιδεικνύουν τη διαπίστευση που θα πάρουν από τους ομαδάρχες τους. 
Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ ζήτησε υπομονή απ’ όλους γιατί «δεν είμαστε επαγγελματίες διοργανωτές εκδηλώσεων», όπως ανέφερε, καθώς θα υπάρχει συνωστισμός από ανθρώπους που θα έρθουν από άλλες πόλεις, της τάξης των 1000 και πάνω ατόμων.
Ο χώρος της παραλίας θα είναι περιφραγμένος και οι χορευτές θα βρίσκονται προς την πλευρά της θάλασσας, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να δει το θέαμα μόνο από την πλευρά των καφετεριών και του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου. Η Αργώ την ώρα της εκδήλωσης θα βρίσκεται εν πλω, ενώ στα πλάνα που θα προβληθούν δορυφορικά, θα υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα της Θεσσαλίας όπως τα Μετέωρα, η λίμνη Πλαστήρα, τα νησιά και η Λάρισα. 
Ο πρόεδρος της ΕΠΟΛ, τόνισε ότι ζήτησε από τον Εμπορικό Σύλλογο τα καταστήματα αύριο να κλείσουν μια ώρα νωρίτερα, για να παρακολουθήσουν και οι εργαζόμενοι το συρτάκι, ενώ ο ΟΛΒ προσφέρει δωρεάν το χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες. 
Ο κ. Χαλέβας συνέστησε στους πολίτες που θέλουν να δουν την εκδήλωση να κατέβουν νωρίς το απόγευμα, για ν’ αποφύγουν τον συνωστισμό, ενώ εκτίμησε ότι η εκδήλωση, αν και έχει προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ, ίσως καθυστερήσει, λόγω της κοσμοσυρροής που αναμένεται. 
Ο χορός συρτάκι δεν θα διαρκέσει πάνω από 10 λεπτά και, αφού κατοχυρωθεί το ρεκόρ στην παραλία του Βόλου θα υπάρχει μουσική και εξέδρα για διάφορα δρώμενα, τα οποία δεν οριστικοποιήθηκαν ακόμη, όπως ανέφερε ο κ. Χαλέβας, ενώ θα προσφερθούν μπύρες, αναψυκτικά και κρασί για να γιορταστεί το γεγονός. 


magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment