Monday, September 3, 2012

Και όμως... η ΕΡΤ «βρήκε» τον 56χρονο Ισπανό στην Σκιάθο και μάλιστα νεκρό (;;;)

Και όμως... η ΕΡΤ «βρήκε» τον 56χρονο Ισπανό στην Σκιάθο και μάλιστα νεκρό (;;;)



ΚΑΙ ενώ ο άνθρωπος ακόμα αγνοείται, από την Τετάρτη 22 Αυγούστου - Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ της ψευδούς είδησης ξεκίνησε από την εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ" - Άραγε, την έγραψε και εκεί ο ίδιος ο συντάκτης της ΕΡΤ;


Την πλέον κωμικοτραγική διάσταση, στην υπόθεση εξαφάνισης του 56χρονου Ισπανού τουρίστα στην Αγ. Παρασκευή Σκιάθου, ο οποίος αγνοείται από την Τετάρτη 22 Αυγούστου, έμελλε να δώσει ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ΕΡΤ, η οποία και μάλιστα σε πείσμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όχι μόνο «βρήκε» τον 56χρονο Ισπανό και μάλιστα νεκρό, με παραμορφωμένο πρόσωπο, αλλά τον «μετέφερε» κιόλας με ελικόπτερο, από την Σκιάθο στην Αθήνα και «αναμένει» τις ιατροδικαστικές αναλύσεις που θα διενεργηθούν!!!

Ειδικότερα, όπως στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ διαβάσαμε το Σάββατο το πρωί, σε ανάρτηση που έγινε στις 11.57, υπό τον τίτλο "Βόλος: Βρέθηκε νεκρός ο Ισπανός στη Σκιάθο" και μάλιστα δια χειρός του συντάκτη της Δημήτρη Πελεκούδα:

"Τραγικό ήταν το τέλος για τον Ισπανό Χοσέ Μαρία Μπενίτο Σάντσεθ, που ενώ βρισκόταν στη Σκιάθο για διακοπές εξαφανίστηκε στις 22 Αυγούστου και έκτοτε αγνοούταν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χθες το μεσημέρι το πτώμα του εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή του νησιού και μάλιστα το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί. Η σορός του μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Ο 55χρονος Ισπανός, με βελγική υπηκοότητα, κάτοικος Βρυξελλών, υπενθυμίζεται ότι στις 22 Αυγούστου στις 2 το μεσημέρι, βγήκε για μια βόλτα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής όπου διέμενε για διακοπές με την οικογένεια και τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Η ακριβής αιτία του θανάτου θα προσδιοριστεί από τις ιατροδικαστικές αναλύσεις που θα διενεργηθούν και την αστυνομική έρευνα."

Πώς είπατε; Απίστευτο; Και όμως... αληθινά κωμικοτραγικό, ειδικότερα εάν αναλογισθεί κανείς ότι η είδηση αναπαράχθηκε αστραπιαία και μάλιστα από εκατοντάδες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και blogs.

Την ίδια ώρα βέβαια, ο 56χρονος Ισπανός ακόμα αγνοείται, με τις ελληνικές αρχές, που βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με την σύζυγό του, η οποία επέστρεψε στην χώρα διαμονής της, συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του, παρακολουθώντας ακόμα και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Η ψευδής βέβαια είδηση, η οποία απαντάει στην ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.ert.gr/volos/39539-Bolos-Brethhke-nekros-o-Ispanos-sth-Skiatho) έχει διαγραφεί, ωστόσο η Google εκθέτει ανεπανόρθωτα την ΕΡΤ ...ΕΔΩ, η οποία σχεδόν δύο 24ωρα μετά, έρχεται να επανορθώσει με νεά είδηση δια χειρός του ίδιου συντάκτη, υπό τον τίτλο "Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Ισπανό αγνοούμενο στη Σκιάθο", μεταδίδοντας τα εξής:

"Δεν επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έλεγαν ότι βρέθηκε στη Σκιάθο ο Ισπανός αγνοούμενος Χοσέ Μαρία Μπενίτο Σάντσεθ. Βρισκόταν στο νησί, στην περιοχή Αγίας Παρασκευής, για διακοπές με την οικογένειά του και το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου, βγήκε για περίπατο και δεν επέστρεψε. Προχθές κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι βρέθηκε η σορός του και μεταφέρθηκε στην Αθήνα, ωστόσο δεν επαληθεύτηκαν και η έρευνα συνεχίζεται."

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι η διασπορά της ψευδούς είδησης ξεκίνησε από την εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ", η οποία το Σάββατο, έγραφε χαρακτηριστικά:
Untitled-1.jpg

Η ίδια εφημερίδα, την επόμενη ημέρα, Κυριακή, διέψευδε το δημοσίευμά της, ως εξής:
Untitled-2.jpg

Την απορία βέβαια για το αν τα κείμενα των δύο ειδήσεων επιμελήθηκε και στα δύο Μέσα Ενημέρωσης, στην δημόσια ΕΡΤ και στην ιδιωτική εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ", ο ίδιος συντάκτης, δηλαδή ο Δημήτρης Πελεκούδας, δεν θα μας την λύσει ποτέ και κανένας, αφού ο εν λόγω συντάκτης, ο οποίος τυγχάνει και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, αν και γράφει ενυπόγραφα, τόσο στην ΕΡΤ, όσο και στην εφημερίδα "Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ", τα εν λόγω δημοσιεύματα της εφημέριδας ήταν ανυπόγραφα.

Σε κάθε περίπτωση, από εμάς παιδιά... μόνον ευχές... Άντε και καλές αναστάσεις νεκρών...!!!

No comments:

Post a Comment