Wednesday, September 12, 2012

Δήμοι - Κλείνουν… προσωρινά, πριν κλείσουν οριστικά





Oι Δήμοι κλείνουν... προσωρινά, πριν κλείσουν... οριστικά.
Τα παραπάνω σημειώνονται σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ/ΟΤΑ) με αφορμή το πανελλαδικό κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας, αύριο και μεθαύριο, που αποφάσισε το έκτακτο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).



Τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. μεταξύ άλλων προβλέπουν, όπως λέει η ΠΟΕ/ΟΤΑ, νέες μειώσεις στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγχωνεύσεις και καταργήσεις των Ν.Π.Ι.Δ. και Ν.Π.Δ.Δ. με απολύσεις προσωπικού, την εκχώρηση σε ιδιώτες της αποκομιδής των απορριμμάτων, πιλοτικά σε 15 Δήμους, με κατάργηση των οργανικών θέσεων και την απόλυση του προσωπικού και την μείωση του μισθολογικού κόστους στους Ο.Τ.Α. κατά 86 εκατ. ευρώ. Τα μέτρα αυτά οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Για τους παραπάνω λόγους σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει και σε αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη συμμετοχή της στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των αιρετών που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα.


Η συμμετοχή στο κλείσιμο των Δήμων είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των συνεχών αγωνιστικών παρεμβάσεων του κλάδου για την αντιμετώπιση της νέας ολομέτωπης επίθεσης της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της τρόικας. Διεκδικούμε:
1. Καμία περικοπή πόρων, καταβολή ΟΛΩΝ των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
2. Καμία μεταφορά νέας αρμοδιότητας χωρίς να έχει προβλεφτεί η χρηματοδότηση των Ο.Τ.Α.
3. Αποτροπή της εργασιακής εφεδρείας ή όπως αλλιώς την ονομάζουν, καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
4. Άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες.
5. Καμία νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων και αφαίρεση ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (κύρια και επικουρική ασφάλιση).
6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και πόρων εκχωρούνται σε ιδιώτες.



Η ΔΑΣ/ΟΤΑ

Εξάλλου από τη ΔΑΣ/ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία, εκτός των άλλων, υπογραμμίζονται τα εξής:
«Σε “επόμενη τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου” παρέπεμψε το εργοδοτικό προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας που στηρίζεται από τις συμβιβασμένες παρατάξεις ΔΗΜΑΡ - ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τη πρόταση της ΔΑΣ-ΟΤΑ ενάντια στο σφαγείο των νέων μέτρων της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων και την απόφαση με ψήφισμα που κατέθεσε για Γενική Απεργία.
Η επιλογή του εργοδοτικού προεδρείου του Συλλόγου μας, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. δεν γίνεται τυχαία.
Κωλυσιεργούν, ακριβώς γιατί δεν θέλουν την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων. Ροκανίζουν πολύτιμο χρόνο μέχρι την ψήφιση του αντιδραστικού πακέτου νέων μέτρων της συγκυβέρνησης, ακριβώς γιατί συνεχίζουν στην ίδια ρότα, ως πρόθυμοι κι αμετανόητοι υπηρέτες Δημοτικών Αρχών, Κυβερνήσεων, ΕΕ και κεφαλαίου.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης στον Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.



Η απάντηση πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη. Γενική Απεργία».





Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ
α

No comments:

Post a Comment