Thursday, September 6, 2012

Προστασία του φυσικού τοπίου της Νταμούχαρης




Αξιέπαινη την χαρακτήρισε πρ.Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης




Αξιέπαινη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» αναφορικά με την προστασία της διάσημης ανά τον κόσμο παραλίας «Λαλάρια», ο πρ.Βουλευτής Μαγνησίας κ. Παύλος Μαρκάκης. Η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί έναν «επίγειο παράδεισο» και κυρίως την τελευταία δεκαετία κινδύνευε με σημαντική αλλοίωση του τοπίου της, λόγω της λήψης-απομάκρυνσης των χαρακτηριστικών λευκών βότσαλων από ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών και τουρίστες περιηγητές. 


Ο κ. Μαρκάκης έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» και για την ακτή της Νταμούχαρης στο Πήλιο. Τόνισε πως, ανάλογη απόφαση είναι ανάγκη να ληφθεί άμεσα και για την προστασία της συγκεκριμένης παραλίας, όπου επίσης δημιουργούνται φυσικά βότσαλα και πέτρες και πολύ μεγάλος όγκος των οποίων αφαιρούνται από περιηγητές. 

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης, «η έκδοση σχετικής οδηγίας απαγόρευσης από τις Λιμενικές Αρχές και για την παραλία της Νταμούχαρης για να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση καθυστερεί σημαντικά, με αποτέλεσμα η αλλοίωση της μοναδικής ομορφιάς τοπίου να είναι ήδη εμφανής και η σημερινή κατάσταση να χαρακτηρίζεται ως μη αναστρέψιμη». 


Σχετικές παρεμβάσεις για την προστασία των δυο ακτών (Λαλάρια και Νταμούχαρης) είχαν γίνει από τον κ. Μαρκάκη κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας τόσο προς τους Δήμους, όσο και προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Για το σκοπό αυτό, το θέμα επισημάνθηκε από τον ίδιο για ακόμη μία φορά στο Δήμο Ζαγοράς, όπου ανήκει η περιοχή της Νταμούχαρης, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και στις Λιμενικές Αρχές.


magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment