Tuesday, September 11, 2012

Οι Βολιώτες «αγκάλιασαν» τη Συγχρονισμένη Κολύμβηση





Πλήθος κόσμου στην παραλία του Βόλου σήμερα το απόγευμα, όπου έγινε η λιτή αλλά εγκάρδια και φιλόξενη τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νεανίδων Συγχρονισμένης Κολύμβησης, που ξεκινά αύριο Τετάρτη στο Βόλο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή. 
Οι Βολιώτες υποδέχτηκαν με θερμό χειροκρότημα τις αποστολές 27 χωρών, που έτυχαν ζεστής υποδοχής και από τους φορείς και του εκπροσώπους της Παγκόσμιας και Ελληνικής Κολυμβητικών Ομοσπονδιών. 
Η τελετή ξεκίνησε με την Αργώ, να παραδίδει στην Ελληνική και στις ξένες αποστολές τις σημαίες τους, από το «κορδόνι». Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη παρέλαση, προκειμένου οι αθλήτριες να λάβουν τη θέση τους απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, που είχε στηθεί στο χώρο μπροστά από το κτίριο Παπαστράτου. 
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη, του προέδρου της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλου, του προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κολύμβησης και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. 
Στη συνέχεια προβλήθηκε ολιγόλεπτο video με θέμα την περιοχή του Βόλου και της Θεσσαλίας και θα ακολουθήσει χοροθεατρικό δρώμενο σε σύλληψη - χορογραφία της Χρυσηίδας Λιατζιβίρη με χορεύτριες από τη Δημοτική Σχολή Χορού. Το καλλιτεχνικό κομμάτι ολοκλήρωσαν οι CARACATU, το βολιώτικο συγκρότημα των κρουστών μουσικών οργάνων και, ενώ η παραλία με σκάφη που έφεραν αναμμένους πυρσούς ολοκλήρωσαν το σκηνικό της τελετής. 

Ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι τις μέρες των αγώνων στο Βόλο, θα αναδειχθούν οι πανανθρώπινες αξίες και τα πραγματικά ιδεώδη του αθλητισμού, που τόσο τα έχουμε ανάγκη σε εποχή βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής κρίσης. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι ένα άθλημα στο οποίο δένονται μεταξύ τους η κολύμβηση, η μουσική, ο χορός και η έκφραση, κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, ενώ η πόλη μας έχει ήδη καταγράψει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις. «Για μας, η πιο μεγάλη ικανοποίηση θα είναι αν τις μέρες αυτές, μαζί με τις αγωνιστικές σας υποχρεώσεις, βρείτε το χρόνο να ξεναγηθείτε στη μακραίωνη ιστορία της πόλης μας, να γνωρίσετε τον πολιτισμό της, να χαρείτε τις σπάνιες ομορφιές της», ανέφερε ο Πάνος Σκοτινιώτης. 
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημ. Διαθεσόπουλος καλωσόρισε τις ομάδες και ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή διαμονή στο Βόλο, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στους 250 εθελοντές, που αντιστοιχούν σε έναν ανά αθλήτρια.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός δήλωσε ότι η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας στέκεται αρωγός σε όλα τα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται στην περιοχή και ενισχύει τις προσπάθειες των φορέων που επιλέγουν τη Θεσσαλία για το σκοπό αυτό. «Με τις αδιαμφισβήτητα επιτυχημένες διοργανώσεις αθλητικών γεγονότων τα τελευταία χρόνια, μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι ο Βόλος, η Θεσσαλία γενικότερα, διεκδικεί εξέχουσα θέση στην πραγματοποίηση και φιλοξενία αθλητικών γεγονότων διεθνούς ακτινοβολίας», τόνισε.


magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment