Tuesday, November 13, 2012

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση στη Σκύρο για την πολυεπίπεδη συνεργασία των 4 νησιών



Οι δήμαρχοι Σκοπέλου και Σκύρου
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν ο Δήμαρχος Σκύρου Μιχάλης Χατζηγιαννάκης και πολλοί Σκυριανοί στους υπόλοιπους Βορειοσποραδίτες, που επισκέφθηκαν το νησί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Οι αντιπροσωπείες, που είχαν επικεφαλής τους δημάρχους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, συζήτησαν με τους Σκυριανούς για την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, την αξιοποίηση και των 2 αεροδρομίων (Σκύρου και Σκιάθου), την κοινή τουριστική προβολή και τον πολιτισμό.
Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση θα υπάρξει μια οικονομοτεχνική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει ποιος θα είναι ο ικανός αριθμός επιβατών / οχημάτων ο οποίος θα δικαιολογήσει τα όποια δρομολόγια, ενώ συζητήθηκε και η ενεργοποίηση της ανενεργής ναυτιλιακής εταιρίας για εκμίσθωση ή αγορά δεύτερου πλοίου.
Στη συνάντηση της Κυριακής δημιουργήθηκαν 3 επιτροπές (ακτοπλοΐας, τουριστικής προβολής και πολιτισμού) με μέλη από τα 4 νησιά των Βορείων Σποράδων, που θα έχουν συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, ώστε στο τέλος του 2012 να παρουσιάσουν προτάσεις, η κάθε μία στο θέμα της, για τη νέα τουριστική σεζόν.
http://efimerida-sporades.blogspot.gr

No comments:

Post a Comment