Wednesday, March 27, 2013

Ράιαν Γκόσλινγκ και Σαρλίζ Θερόν σε ταινία για τον Πιστόριους;

Ετοιμάζονται σενάρια για την άνοδο και την πτώση του ολυμπιονίκη.









Δεν τα χάνει κάτι τέτοια το Χόλιγουντ. Η κινηματογραφική βιομηχανία των λόφων όταν δεν ανακυκλώνει το παγκόσμιο σινεμά σε ριμέικ, ριμπούτ, σίκουελ και σπιν οφ, εμπνέεται από την επικαιρότητα. Όταν μάλιστα η τελευταία διαθέτει σκάνδαλα πρώτου μεγέθους, είναι βέβαιο ότι οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι του Λος Άντζελες καραδοκούν.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την πολύκροτη υπόθεση του ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη του στίβου Όσκαρ Πιστόριους, γνωστού και ως «blade runner» για τα τεχνιτά πόδια του που τον έφεραν στο πρώτο σκαλί των αθλητικών βάθρων. Ο Πιστόριους πυροβόλησε το μοντέλο – φίλη του Ρίβα Στέενκαπ μέσα στο σπίτι του, σκοτώνοντας μαζί και το μύθο του και καταλήγοντας κατηγορούμενος για φόνο στο δικαστήριο.


Όλα αυτά είναι τόσο πρόσφατα και «καυτά», πολλά από τα στοιχεία της υπόθεσης θα χρειαστούν χρόνο για να διαλευκανθούν, αλλά το Χόλιγουντ δε χάνει τον καιρό του και ήδη οι πένες έχουν πάρει φωτιά, με μια σειρά σεναρίων βασισμένα σ την άνοδο και την πτώση του Όσκαρ Πιστόριους να αναπτύσσονται με την προοπτική να πάρουν το πράσινο φως για μια κινηματογραφική βιογραφία, ενώ φήμες κάνουν λόγο για παραγωγή που σύντομα θα ανακοινωθεί από μεγάλο στούντιο.

Ήδη τα δημοσιεύματα αναφέρουν πιθανούς πρωταγωνιστές που δεν είναι άλλοι από τον Ράιαν Γκόσλινγκ και τη Σαρλίζ Θερόν, ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας επιθυμιών των παραγωγών. Ο πρώτος μόλις πρόσφατα δήλωσε ότι σκοπεύει να αποσυρθεί για λίγο καιρό από την οθόνη, προκειμένου να μην τον βαρεθεί το κοινό, αλλά είναι πιθανό να μην αντισταθεί σε μια ταινία με προδιαγεραμμένη εμπορική επιτυχία, ειδικά εάν στο πλευρό του βρεθεί η Θερόν. Η τελευταία έχει στα προσεχώς της το «A Million Ways to Die in the West» από τον Σεθ ΜακΦάρλαν των Όσκαρ και του Τεντ, το «Ladies Night» του Φρεντ Σάβατζ, αλλά κι ένα ατιτλοφόρητο αστυνομικό θρίλερ που γράφει για την Paramount ό σεναριογράφος του «The Killing», Νταν Νόβακ. Όλα αυτά πάντως είναι ακόμα πολύ μακριά από την υλοποίηση, αλλά το Χόλιγουντ φροντίζει τρέφεται από τις φήμες, ακόμα κι όταν τελικά δεν επιβεβαιώνονται.
WomenOnly

No comments:

Post a Comment