Sunday, August 4, 2013

Σε ντοκιμαντέρ η κόντρα Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού και η διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο



Ένας δημοσιογράφος του ποδοσφαιρικού περιοδικού "Howler" έφτιαξε ένα μίνι ντοκιμαντέρ για το "αιώνιο" ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου, μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, για τη διαφθορά και τα στημένα παιχνίδια στην Ελλάδα, για τη βία εναντίον δημοσιογράφων και την κόντρα του ΠΑΟΚ με τον Άρη.



Ο Τζορτζ Κουράισι... εμπνεύστηκε από τα επεισόδια του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός τον Μάρτιο του 2012 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ένα παιχνίδι που οδηγήθηκε σε διακοπή μετά από σοβαρότατα επεισόδια μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων με την αστυνομία.
Το ντοκιμαντέρ αρχίζει με πλάνα από το εν λόγω ντέρμπι, με έναν φίλαθλο του Παναθηναϊκού να μιλάει για το πως ξέσπασαν τα επεισόδια."Έτσι έγινε. Δεν το οργανώσαμε και είπαμε αυτήν την Κυριακή θα γαμ... την αστυνομία. Αλλά όταν η αστυνομία προκαλεί τους φιλάθλους, είναι φυσιολογικό για τους φιλάθλους να αντιδράσουν", τόνισε και λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος ενημέρωνε για τους 20 τραυματίες αστυνομικούς και τις 50 συλλήψεις.
Ο Κουράισι βρέθηκε στη χώρα μας την εβδομάδα κατά την οποία ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Άρσεναλ στο Champions League της σεζόν 2012-2013, πριν από το ντέρμπι με τους "πράσινους" στο ΟΑΚΑ. Κατά την αφήγησή του, χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως τους Yankees της Ελλάδας, μία ομάδα που υποστηρίζουν πολλοί, αλλά αντιπαθούν όλοι οι υπόλοιποι.
Ακολούθησε η διαπίστωση ότι οι φίλοι της Άρσεναλ είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στα ελληνικά γήπεδα, αφού "τα γήπεδα τα τελευταία 10 χρόνια έγιναν τόσο βίαια, που οι φιλοξενούμενοι φίλαθλοι απλά... απαγορεύτηκαν". Εν συνεχεία, αναρωτήθηκε αφού δεν υπήρχαν φιλοξενούμενοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στο γήπεδο, πώς γίνονταν επεισόδια;
 
Η πρώτη επίσκεψη του δημοσιογράφου, ήταν στα γραφεία της "Θύρας 13", μέλος της οποίας έκανε και την αρχική διήγηση του βίντεο. Το μέλη του συνδέσμου τον ξενάγησαν, αλλά δεν ήθελαν να φαίνονται τα πρόσωπά τους στην κάμερα.
Για την κόντρα με τον Ολυμπιακό, την εντόπισαν στο "θρυλικό" παιχνίδι του 1930, όπου οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" εμφανίστηκαν στο γήπεδο με φέρετρα κι οι "πράσινοι" νίκησαν με 8-2. "Τους πήραμε τα φέρετρα και τους κυνηγήσαμε μέχρι τον Πειραιά", υποστήριξε ένας φίλαθλος on camera. Εν συνεχεία, έγινε και μία κουβέντα σχετικά με ένα υβριστικό σύνθημα των φίλων του Παναθηναϊκού κατά του Ολυμπιακού.
Όταν ρωτήθηκαν για τα επεισόδια του Μαρτίου στο ντέρμπι που διεκόπη, απάντησαν: "Η αστυνομία μας επιτέθηκε εδώ. Τα ΜΑΤ ήρθαν και έσπασαν τα φώτα και μας προκαλούσαν".

contra.gr
 

No comments:

Post a Comment