Η στενή επιστημονική και προσωπική σχέση του με τον Δημήτρη Τσάτσο ενδεχομένως να ήταν η αφορμή για την απόφαση του Ευ. Βενιζέλου να μεταβεί χθες στη Σκιάθο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα ήθελε να χάσει την ευκαιρία να παρευρεθεί σε μια εκδήλωση όπου θα συμμετείχε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς. Άλλωστε είναι γνωστό ότι θα ηγηθεί των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές διεκδικώντας τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επίσης γνωστό ότι ο Ευ. Βενιζέλος ποντάρει πολλά σε αυτή την προοπτική, αλλά και στην ίδια την εκλογική αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές. Από τη Χ. Τρικούπη πάντως έλεγαν χθες ότι είναι μια καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μ. Σουλτς, "ο οποίος είναι ενήμερος για τα ελληνικά πράγματα και τοποθετείται δημόσια με έναν πολύ θετικό τρόπο για την Ελλάδα και τις προοπτικές της".
Στην εκδήλωση θα έδιναν το "παρών" ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας, ο οποίος ήταν μαθητής του Δ. Τσάτσου στο πανεπιστήμιο της Βόννης, η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλ. Ράπτη και η πρέσβης και μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην UNESCO Κατερίνα Δασκαλάκη.

Ν. ΛΙΟΝ.