Tuesday, August 27, 2013

Χρέος τιμής από την Κ.Ο.Βάσης του ΚΚΕ η κατάθεση στεφάνου στην επέτειο πυρπόλυσης της Σκιάθου από τους Ναζί.








Με μια λιτή, απλή εκδήλωση αποτίει φόρο τιμής στα θύματα του φασισμού η Κομματική Οργάνωση του Κ.Κ.Ε. και η "Λαϊκή Συσπείρωση"  της πόλης μας, σήμερα 23 Αυγούστου 2013.  
Τιμάμε τα θύματα του αντιφασιστικού αγώνα και συνεχίζουμε αταλάντευτα το δρόμο της Αντίστασης, τόσο στη Σκιάθο, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Επιμένουμε στην απελευθερωτική πάλη, την ίδια ώρα κατά την οποία στο νησί μας πλένονται αρκετά "μεγάλα και τρανά"  βρωμοπόδαρα διεθνώς γνωστών πολιτικάντηδων, μερικοί από τους οποίους μαλιστα υπήρξαν στα νιάτα τους πρώην μελη του επαναστατικού κινήματος και τώρα γίνηκαν αδίστακτοι  ...μπροστάρηδες στο ανελέητο γδάρσιμο των λαών της Ευρώπης. Πόσο χρήμα έχει πέσει από τη μαύρη καπιταλιστική διεθνή για την υπονόμευσή του επαναστατικού κινήματος, αλλά και για την αναθεώρηση της Ιστορίας, για να ξεχαστούν και να εξαγιαστούν τα εγκλήματα του φασισμού...Εμείς όμως δεν θέλουμε να ξεχνιούνται όλα αυτά, αλλά και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να λησμονηθεί τι είναι και τι έχει πράξει ο φασισμός!

Με τον παρακάτω λιτό λόγο απευθύνθηκε ο γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ προς τους συγκεντρωμένους στο μνημείο των πεσόντων, στη διάρκεια της εκδήλωσης:
    Συμπατριώτες, κάτοικοι και επισκέπτες της Σκιάθου
  Στις 23 του Αυγούστου 1944, το νησί μας, η Σκιάθος, προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των οικισμών, των πόλεων και των χωριών της πατρίδας μας που πυρπολήθηκαν από τους Γερμανούς ναζιστές κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους, στα χρόνια της φασιστικής Κατοχής. Ο Σκιαθίτικος Λαός, όπως κι ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, πλήρωσε το δικό του βαρύ τίμημα, έδωσε και το δικό του τίμιο αίμα στο βωμό της Λευτεριάς της πατρίδας μας.
  Δεν ξεχνούμε και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε αυτό το ιστορικό γεγονός, αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα των κατακτητών, αυτή την κορυφαία θυσία του Λαού μας.
Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, σε όλους τους Έλληνες πατριώτες  που δολοφονήθηκαν άγρια από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους ομοϊδεάτες συμμάχους τους. Τιμάμε τους ήρωες του λαού μας και όλων των Λαών της γης που έπεσαν στον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία, καθώς στάθηκαν στο «εμείς» του πολιτισμού και όχι στο «εγώ» του φασισμού.
Αποτίουμε φόρο τιμής στους πεσόντες όλων των λαϊκών αγώνων, στους αγωνιστές και μάρτυρες, όσους πάλεψαν χτες κι όσους  παλεύουν και σήμερα σε όλο τον κόσμο ενάντια στη δικτατορία της λεγόμενης ελεύθερης αγοράς, συνεχίζοντας τον τίμιο αγώνα για το δίκιο και την ελευθερία μας, την ελευθερία του Λαού από τα παράσιτα της Αστικής Τάξης που τον κυβερνούν.
 Αυτοί που έκαψαν το νησί μας τον Αύγουστο του 1944, αυτοί που δολοφόνησαν τους συμπατριώτες μας και χιλιάδες άλλους Έλληνες πατριώτες, αυτοί που σκόρπισαν τη φρίκη του πολέμου στους Λαούς δεν είναι άλλοι παρά οι ιδεολογικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί προπάτορες όλων αυτών που και σήμερα κάνουν ολοκαύτωμα τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζόμενων ανθρώπων της Γης. 
 Ενώ αυτοί που αντιστάθηκαν στο φασισμό και στο ναζισμό, αυτοί που τον πολέμησαν κι έδωσαν τη ζωή τους για να μην περάσει τότε η μαύρη πανούκλα, για να θριαμβέψει η λευτεριά και η κοινωνική δικαιοσύνη, είναι οι φωτεινοί φάροι που καθοδηγούν τους δικούς μας αγώνες, τους αγώνες του σήμερα και του αύριο για το δίκιο, για την κοινωνική απελευθέρωση.
  Σήμερα που ο λαός μας βρίσκεται στη δίνη μιας νέας έξαρσης της  βαρβαρότητας, ο φασισμός και ο ναζισμός,άλλοτε συγκαλυμμένα, με την «ανοχή» και την ενθάρρυνση των πιο σκοτεινών μηχανισμών καταπίεσης του σύγχρονου αστικού- αντιλαϊκού κράτους, και άλλοτε εντελώς απροκάλυπτα, αλλά πάντοτε με την οικονομική στήριξη των μεγαλο-καπιταλιστών, βαδίζουν  στην ίδια κατεύθυνση με την κυρίαρχη και επίσημη πολιτική. Αντάμα με την επίσημη πολιτική ηγεσία οι επίγονοι των ναζιστών και των δωσίλογων εξυφαίνουν και σήμερα την υποδούλωση των λαών για την ανάπτυξη του Καπιταλισμού τον οποίο υπηρετούν, όπως και τότε οι ιδεολογικοί τους πρόγονοι.
  Στη «Νέα Τάξη», την οποία όλοι αυτοί οι Εφιάλτες της εποχής μας «οραματίζονται», η κατοχή του κεφαλαίου θα είναι το μοναδικό και αδιαμφισβήτητο μέτρο, της απόλυτης και αδυσώπητης εξουσίας πάνω στη ζωή των ανθρώπων.Η «νέα τάξη» τους δεν είναι άλλη από την απόλυτη καταπίεση και την αρπαγή του κοινωνικού πλούτου με οποιοδήποτε τρόπο από τους εργαζόμενους, που τον παράγουν. Είναι ο απόλυτος σφετερισμός της ζωής μας από το μεγάλο κεφάλαιο.
  Οι αγώνες και οι θυσίες των νεκρών ηρώων μας, όπως και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη ζωή των εργαζομένων, το μεγάλο όραμα της χειραφέτησης όλων αυτών που παράγουν τον υλικό και πνευματικό  πλούτο, τον πλούτο που τους κλέβει σήμερα η Αστική Τάξη με τους συμμάχους της, η απελευθέρωση και η κοινωνική προκοπή της ανθρωπότητας, είναι τα ύψιστα ιδανικά που μας οδηγούν και μας εμψυχώνουν.
  Αυτοί οι νεκροί που τιμάμε σήμερα, καταθέτοντας το ταπεινό αυτό στεφάνι στη μνήμη τους,
  Αυτά τα σπίτια που κάηκαν και βομβαρδίστηκαν από τους Ναζί, 
  Αυτοί οι ήρωες-αγωνιστές που έδωσαν ό,τι πιο πολύτιμο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, για τη λευτεριά και τη κοινωνική δικαιοσύνη, ας γίνουν ο φάρος που θα φωτίζει όλους εμάς στους σημερινούς και στους μελλοντικούς αγώνες.
  Αιωνία τους η μνήμη!
  Αθάνατοι!

www.sispirosi.gr


No comments:

Post a Comment