Tuesday, November 12, 2013

Σκιάθος - Κουβέρτες για τους φυλακισμένους



     
Κουβέρτες για τους φυλακισμένους συγκεντρώνει η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, ανταποκρινόμενη άμεσα στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης που απηύθυναν οι υπεύθυνοι των φυλακών Κασσαβέτειας. Τα μέλη της Ενωσης έχουν ήδη ευαισθητοποιηθεί, καθώς άνοιξε ο κύκλος της προσφοράς από τους ξενοδόχους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κρατουμένων, στη διάρκεια του χειμώνα.

            Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της παραπάνω Ενωσης Γιώργος Ζαφείρης, επισημαίνει ότι: «η Ενωση Ξενοδόχων, όποτε ζητήθηκε η συνδρομή της από διάφορους φορείς, όπως η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, ήταν πάντα παρούσα». Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε και στην προκειμένη περίπτωση, άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των φυλακών Κασσαβέτειας για βοήθεια, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης: «πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στο βαθμό που είναι εφικτό την προσπάθεια, σε μια εποχή που χρειάζεται αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, όσο ποτέ άλλοτε».
            Η Ενωση Ξενοδόχων της περιοχής μας, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες τουριστικού χαρακτήρα, αναπτύσσει και δράσεις που εμφορούνται από τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς «το μήνυμα της αλληλεγγύης και της βοήθειας του συνανθρώπου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Αυτή είναι η άποψή μας και ως Ενωση Ξενοδόχων θα βοηθήσουμε όπου μας ζητηθεί», τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ.
            Το ίδιο μήνυμα διαπνέει παράλληλα και τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, στα οποία κοινοποιήθηκε επίσης η παραπάνω πρωτοβουλία και υπήρξε άμεση ανταπόκριση. Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο νέος πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης: «μόλις λάβαμε το μήνυμα, ενημερώσαμε άμεσα όλα τα μέλη μας και ήδη έχουν επικοινωνήσει μαζί μας ξενοδόχοι του νησιού οι οποίοι έχουν απόθεμα από κουβέρτες, τις οποίες προτίθενται να διαθέσουν για την κάλυψη των αναγκών των φυλακών της Κασσαβέτειας». Παράλληλα θα αναπτυχθούν και άλλες πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, άποροι γέροντες, παιδιά αλλά και οικογένειες, ενώ όπως τονίζει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου: «όπου μας ζητηθεί η βοήθειά μας, θα συνδράμουμε κάθε κοινωνική προσπάθεια».

taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment