Wednesday, November 20, 2013

Επιτυχία γνώρισαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»




Η Πρώτη, αφορούσε σε καθαρισμό του βιοτόπου των Κουκουναριών.

Έτσι, στις 10:30 το πρωί της Κυριακής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρία «Sanitas» στο facebook για το Προστατευόμενο Δάσος, πραγματοποίησε δράση καθαρισμού στον βιότοπο των Κουκουναριών,ώστε να προετοιμαστεί η περιοχή, για την επικείμενη δενδροφύτευση 1.000 κουκουναριών.


Στον καθαρισμό συμμετείχαν τα Αστέρια και τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού του Τοπικού τμήματος Σκιάθου, το Λιμενικό Σώμα, το Πυροσβεστικό Σώμα, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», και της οργάνωσης ‘Παρκο-Δάσος Κουκουναριές’, μεμονομένοι εθελοντές και η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

«Εκφοβισμός και βία στο σχολείο»

Την ίδια μέρα, στις 18:30 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και η Ένωση Γονέων Σκιάθου, πραγματοποίησαν εκδήλωση, με τίτλο «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου-Λυκείου.
Το θέμα παρουσίασε ο ειδικός παιδοψυχολόγος, Δρ Νικόλαος Κυπαρισσός.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη του προβλήματος και η αντιμετώπισή του, μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

No comments:

Post a Comment