Saturday, December 21, 2013

Σε χαμηλές πτήσεις η τουριστική κίνηση

 

Σε χαμηλές πτήσεις η τουριστική κίνηση
Σε χαμηλές πτήσεις σε σχέση με την τουριστική… παράδοση, η χριστουγεννιάτικη κίνηση στο Πήλιο. Με εξαίρεση δημοφιλείς προορισμούς όπως ο Βόλος, η Πορταριά και η Μακρινίτσα, οι κρατήσεις στα υπόλοιπα χειμερινά τουριστικά θέρετρα δεν ξεπερνούν το 60%.
 


Οι ξενοδόχοι του Πηλίου, κρατούν «μικρό καλάθι» αν και ελπίζουν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Οι πρώτες αφίξεις των χριστουγεννιάτικων επισκεπτών αναμένονται από την Τρίτη το βράδυ. Κυρίως Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς, θα καταλύσουν στο Πήλιο για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Η διαμονή όμως θα είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν γίνει στα κατά τόπους ξενοδοχεία, η διαμονή δεν θα ξεπεράσει τις δύο ή τρεις διανυκτερεύσεις το ανώτατο.
Το άδειο πορτοφόλι των πολιτών δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για διακοπές, μολονότι οι τιμές στα τουριστικά καταλύματα, έχουν πάρει την κατιούσα. Στα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων, η τιμή του δίκλινου ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ακόμη πιο οικονομικές προτάσεις και προσφορές στα καταλύματα μικρότερης κατηγορίας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, τα ποσοστά πληρότητας στο Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, κυμαίνονται λίγο παραπάνω από το 70%. Στους υπόλοιπους όμως ορεινούς τουριστικούς προορισμούς οι πληρότητες είναι χαμηλότερες και φθάνουν έως το 60%, ενώ στα παραθαλάσσια χωριά, η κίνηση είναι υποτονική.
Σε κάθε περίπτωση, διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν -περίπου 2.500 κλίνες- για να καλύψουν τους επισκέπτες που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή να εκδράμουν στο Πήλιο για τη γιορτή των Χριστουγέννων.
Οσοι πάντως επιλέξουν να περάσουν τις γιορτές στο Πήλιο, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μοναδικά χριστουγεννιάτικα ρεβεγιόν εντός των ξενοδοχειακών τους καταλυμάτων, που ήδη προετοιμάζονται για τη μεγάλη βραδιά.
 
Ροή στο
ενδιάμεσο
Το ταμείο των ξενοδόχων φαίνεται να κρατά όχι τόσο ο χριστουγεννιάτικος ή ο πρωτοχρονιάτικος τζίρος, όσο οι ενδιάμεσες περίοδοι.
Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κων. Λεβέντη, παρατηρείται μικρή ροή κρατήσεων στο ενδιάμεσο από τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων.
Εκείνες τις ημέρες, οι τιμές είναι ακόμη πιο χαμηλές και πολλοί επιλέγουν να επωφεληθούν των προσφορών.


Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment