Tο οποίο τοποθετεί το νησί του Παπαδιαμάντη μεταξύ των 100 κορυφαίων προορισμών, διεθνώς. Συγκεκριμένα την τιμητική τους έχουν στον βρετανικό Τύπο η Αθήνα, η Κέρκυρα, η Κρήτη, η Υδρα, η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Σκιάθος.
Η Σκιάθος και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στα Βρετανικά ΜΜΕ, τα οποία αναδεικνύουν τις ομορφιές, τα ιδιαίτερα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία τους, μέσω εκτενών δημοσιευμάτων, τα οποία κοσμούνται από αντίστοιχο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εκτενές αφιέρωμα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο μεγάλης επισκεψιμότητας Βρετανικό blog«TravelWeekly», όπου γίνεται κατ’ αρχάς αναφορά στην ταινία «Μάμα μια», τη διεθνή απήχηση που είχε και την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης των Βρετανών στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, με απευθείας πτήσεις.
Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο μεγάλο αφιέρωμα, που έκανε το γύρο του κόσμου : «Η Σκιάθος ήταν το πρώτο νησί των Σποράδων που αναπτύχθηκε. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί, καθώς διαθέτει περισσότερες από 50 παραλίες με χρώμα νερών καλύτερο από αυτό της Καραϊβικής και πεύκα να ακουμπούν στη θάλασσα. Η Σκιάθος πλημμυρίζει από μοντέρνους Ιταλούς, Ισπανούς και Ελληνες. Οι Βρετανοί, οι Γερμανοί και οι Σκανδιναβοί την προτιμούν την άνοιξη και το φθινόπωρο».
Εντυπωσιακή είναι, ιδιαίτερα, η περιγραφή της ακτογραμμής της Σκιάθου, που αποτελείται από «60 ακτές με χρυσή αμμουδιά, πολλές από τις οποίες πλαισιώνονται από πυκνά δάση».
Οι Κουκουναριές «είναι δημοφιλείς και πάντα γεμάτες από τους φίλους των θαλάσσιων σπορ», ενώ ο Πλατανιάς «ταιριάζει καλύτερα σε νεαρότερους κολυμβητές» και ο Κολιός, αντίστοιχα, «είναι μια πιο ήσυχη εναλλακτική λύση». Επίσης γίνεται αναφορά στη Μεγάλη Αμμο, την Τζανεριά, τις βόρειες ακτές του νησιού, αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις που προσφέρονται, από κοινού με την εμπορική και την νυχτερινή ζωή του νησιού.
Η αντίστοιχη αναφορά στην Σκόπελο επικεντρώνεται κατ’ αρχάς στα «λευκά σπίτια με τις κόκκινες στέγες, και τα ολάνθιστα μπαλκόνια που δημιουργούν μια συναρπαστική εικόνα στους επισκέπτες». Παράλληλα οι συντάκτες του κειμένου προτρέπουν τους τουρίστες «να γευτούν φρέσκο ψάρι στην παραλία, να περπατήσουν μέχρι το κάστρο, να θαυμάσουν τις παλιές εκκλησίες του νησιού και την υπέροχη θέα». Η Σκόπελος χαρακτηρίζεται ως «ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου», με εκπληκτικά μονοπάτια και διαδρομές, και υπέροχες παραλίες, όπως Πάνορμος, Μηλιά, Καστάνη κλπ.
Με αδρές πινελιές σκιαγραφείται, τέλος, η Αλόννησος, που «περιβάλλεται από πεντακάθαρα νερά» διαθέτει το «προστατευόμενο θαλάσσιο πάρκο όπου ζουν και αναπαράγονται δεκάδες φώκιες», ενώ εξίσου ενθουσιώδης είναι η αναφορά στις «σπηλιές που εντοπίζονται κατά μήκος της ακτής». «Για να απολαύσετε τα ήσυχα νερά, επιλέξτε μεταξύ ήσυχων ακτών όπως η Χρυσή Μηλιά, ή πιο πολυσύχναστες παραλίες όπως ο Ρουσούμ Γιαλός και η παραλία Γλυφά στα βόρεια του νησιού» υπογραμμίζεται στο ίδιο αφιέρωμα. Επίσης γίνεται αναφορά στην παλιά χώρα που «εγκαταλείφθηκε μετά τον σεισμό του 1965 αλλά σήμερα σφύζει από ζωή, διαθέτει ρεστοράν και γοητευτικά μαγαζιά».
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα
No comments:
Post a Comment