Wednesday, September 17, 2014

2.000 Ρώσοι στη Σκιάθο ~ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Αύξηση 20% στις πτήσεις εξωτερικού του αεροδρομίου που θα συνεχιστούν έως αρχές Οκτωβρίου
Εμφανής είναι η αυξητική τάση στην κίνηση των αλλοδαπών τουριστών στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή υπολογίζεται ότι επισκέφθηκαν μέχρι στιγμής το νησί περί τους 2.000 Ρώσους. Τoairbusαπό τη Μόσχα πραγματοποιεί πτήση μία φορά την εβδομάδα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι πτήσεις, που ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου θα συνεχιστούν μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.

Το ίδιο airbusήταν πλήρες κατά την προχθεσινή πτήση, μεταφέροντας 134 άτομα στη Σκιάθο, ενώ επέστρεψε στη Ρωσία, μεταφέροντας 138 άτομα, αντίστοιχα, Ρώσους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους στη Σκιάθο. Ο τουριστικός πράκτορας κ. Στέργιος Στερεόπουλος, χάρη στις προσπάθειες του οποίου δρομολογήθηκε η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με τη Ρωσία, αναφέρει ότι «σε κάθε πτήση υπολογίζεται ότι ταξίδευαν περισσότερα από 110 άτομα και στη διάρκεια των πτήσεων που ξεκίνησαν την 1ηΙουνίου, το σύνολο των Ρώσων τουριστών που ταξίδεψαν με προορισμό τη Σκιάθο, υπολογίζονται χονδρικά σε 2.000». Στόχος και προσδοκία του κ. Στερεόπουλου είναι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, το πρόγραμμα πτήσεων από τη Ρωσία να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά.
Ιδιαίτερα ευοίωνα είναι, παράλληλα, τα δεδομένα που προέρχονται από το αεροδρόμιο της Σκιάθου, καθώς η συνολική αύξηση στην κίνηση από το εξωτερικό είναι εντυπωσιακή, ενώ παράλληλα υπάρχουν θετικοί οιωνοί και για την επόμενη χρονιά. Οπως υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου «βλέπουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη δυναμική στο νησί, η τουριστική κίνηση από το εξωτερικό συνεχίζεται και θα διαρκέσει έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, οπότε και θα αναχωρήσουν τα τελευταία τσάρτερ».
Σημαντικό είναι παράλληλα το γεγονός ότι υπήρχε κινητικότητα και από την Ελληνική αγορά με αρκετούς ημεδαπούς τουρίστες, οι οποίοι επέλεξαν τα νησιά των Βορείων Σποράδων για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Του χρόνου θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα, καθώς έχουμε πολύ θετικά μηνύματα και για το 2015» όπως επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου, για να προσθέσει ότι το κέντρο βάρους του εισερχόμενου τουρισμού παραμένουν παραδοσιακά οι Αγγλοι και οι Σκανδιναβοί.
Αναλύοντας τους λόγους στους οποίους οφείλεται η τουριστική άνοδος της Σκιάθου, ο κ. Ευσταθίου τονίζει ότι «η Ελλάδα πάντα ήταν δημοφιλής προορισμός για τους Ευρωπαίους, ενώ η φετινή άνοδος της κίνησης από το εξωτερικό οφείλεται σε δύο βασικά λόγους. Στην πολιτική σταθερότητα αφενός και αφετέρου στο γεγονός ότι οι τιμές δεν έχουν ανέβει εξαιρετικά. Παράλληλα, προσθέτει ο ίδιος, υπάρχει μια τάση των Ευρωπαίων να επιλέγουν την Ελλάδα έναντι άλλων τουρισμών όπως η Τυνησία και το Μαρόκο».
Η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον σε επίπεδο αφίξεων, ενώ τα πρώτα στοιχεία διαγράφονται επίσης ευοίωνα για την επόμενη σεζόν.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment