Wednesday, September 24, 2014

Easy Jet και κρουαζιέρες στη Σκιάθο !!!

Επαφές με low cost εταιρείες και άνοιγμα σε κρουαζιερόπλοια από Κωνσταντινούπολη


Πολυμέτωπο τουριστικό άνοιγμα επιχειρεί η Ενωση Ξενοδόχων της Σκιάθου στην κατεύθυνση της προβολής στο Παρίσι και το Βερολίνο, αλλά και της συνεργασίας με lowcostαεροπορικές εταιρείες όπως η EasyJet, με στόχο την ενίσχυση της κίνησης από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία, προσβλέποντας στην πολυπόθητη, για όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, διεύρυνση της τουριστικής σεζόν από τις 15 Απριλίου έως τις 15 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φιλόδοξου εγχειρήματος, που βρίσκεται σε φάση διερεύνησης, στο μετρό του Παρισιού θα υπάρχουν αφίσες για τη Σκιάθο, ενώ στην τηλεόραση του Βερολίνου, θα προβάλλονται επίσης διαφημιστικά σποτ της Σκιάθου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, έχει αναπτυχθεί διάλογος και με εταιρίες που διοργανώνουν κρουαζιέρες από την Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή τουριστών υψηλών οικονομικών προδιαγραφών, από διάφορες χώρες του εξωτερικού.
Βασικό αίτημα των ξενοδόχων του νησιού είναι η σύσταση, προηγουμένως, της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, προκειμένου να υλοποιηθούν, σε συνεργασία με το Δήμο, οι στόχοι που έχουν τεθεί.
Τα παραπάνω υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια της συνέλευσης των μελών της Ενωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε προχθές, παρουσία του αντιδημάρχου Κωνσταντίνου Γιαννίτση και του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας Γιώργου Κωνσταντόπουλου, οι οποίοι παρέστησαν ως εκπρόσωποι του Δήμου Σκιάθου.
Ο κ. Γιαννίτσης, ειδικότερα, προέτρεψε τα μέλη της Ενωσης να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους και να ορίσουν τον εκπρόσωπό τους στην Επιτροπή, ενώ ο κ. Κωνσταντόπουλος από την πλευρά του, διαπίστωσε την ύπαρξη κοινών σημείων στο πεδίο της τουριστικής προβολής του νησιού. Οπως επεσήμανε ο ίδιος χαρακτηριστικά«πρώτος στόχος μας είναι να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και ταυτόχρονα να έχουμε αύξηση του συνολικού αριθμού των τουριστών, τόσο σε αριθμό όσο και σε ποιότητα. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες ιδέες που ταιριάζουν πάνω στα δικά μας τα πλάνα και μπορούμε αρμονικά να προχωρήσουμε μαζί».
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογράμμισε από την πλευρά του ότι«κύρια και βασική προϋπόθεση για να ανοίξουν οι τρεις προτεινόμενοι νέοι τουριστικοί προορισμοί, είναι η εξεύρεση πόρων, που θα επιτρέψουν στο νησί να πραγματοποιήσει διεθνή καμπάνια προβολής».
Παράλληλα ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου ανέφερε ότι προχωρούν οι διαδικασίες και επαφές με κρουαζιερόπλοια από Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εντάξουν στο πρόγραμμά τους τη Σκιάθο, ενώ παράλληλα έχει αναπτυχθεί διάλογος με τουρ οπερέϊτορς από Αγγλία και Σκανδιναβία για να διευρυνθεί η σεζόν κατά 15 μέρες τον Απρίλιο και 15 μέρες, αντίστοιχα, τον Οκτώβριο.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment