Thursday, September 18, 2014

Άμεσα αντιπλημμυρικά έργα ξεκινούν στη Σκιάθο Δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Πρεβεζάνος με αφορμή και τη χθεσινή πλημμύρα


Άμεση προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχή Σκιάθου είναι η βελτίωση των αντιπλημμυρικών έργων, όπως δήλωσε στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Πρεβεζάνος και με αφορμή την χθεσινή πλημμύρα, που είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε τη χθεσινή νεροποντή στο νησί, ασύλληπτη και δήλωσε ότι σε λίγη ώρα έπεσε τόσο νερό, όσο πέφτει για έναν χρόνο περίπου!
Όπως ανέφερε ο κ. Πρεβεζάνος, τα σημεία που «πονάει» η χώρα της Σκιάθου είναι η οδός Παπαδιαμάντη, ο περιφερειακός δρόμος και η περιοχή που βρίσκεται το Δημοτικό Σχολείο.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε, που δεν προλάβαινε να απορροφήσει ο αγωγός ομβρίων. Συμπλήρωσε δε ότι, παρόλα αυτά, καταστήματα δεν πλημμύρισαν.
Ο δήμαρχος Σκιάθου κατηγόρησε τον προκάτοχό του Νίκο Πλωμαρίτη, διότι δεν έγινε κανένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, παρά μόνο ολοκληρώθηκε το έργο που ο ίδιος, όταν ήταν δήμαρχος, είχε αφήσει ημιτελές.
«Για μας μπαίνει πλέον νέος σχεδιασμός, δεν μπορούμε να μείνουμε σ’ αυτά. Πίστευα ότι όλα αυτά τα χρόνια που δεν ήμουν στα κοινά, κάτι θα γινόταν, αλλά δεν έγινε τίποτα και καμία παρέμβαση για να μην πλημμυρίζει η οδός Παπαδιαμάντη από τα όμβρια και να μην παρατηρούνται προβλήματα στην περιφερειακή οδό, που σε ένα σημείο της είναι προβληματική», ήταν η δήλωση του δημάρχου.
Ο κ. Πρεβεζάνος επισήμανε ότι, ενώ υπό κανονικές συνθήκες η παροχή πος τους αγωγούς αποχέτευσης ανέρχεται σε 1000 m3 ανά 24ωρο, τις ημέρες της έντονης βροχόπτωσης η ποσότητα αυτή τριπλασιάζεται, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχει επικοινωνία το δίκτυο ακαθάρτων με το δίκτυο ομβρίων και το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί. Έκανε δε λόγο για νέο σχεδιασμό προς την αντιπλημμυρική κατεύθυνση.
Μεγαλύτερος αγωγός στο σχολείο
Αναφορικά με την πλημμύρα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, που είχε αποτέλεσμα την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να βγουν με ασφάλεια οι μαθητές στο δρόμο, ο Δημήτρης Πρεβεζάνος δήλωσε ότι η αυλή του σχολείου βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από το ύψος του πεζοδρομίου και εκτίμησε ότι ο αγωγός ομβρίων ίσως ήταν βουλωμένος ή δεν πρόλαβε να απορροφήσει τον όγκο του νερού.
«Η άμεση παρέμβαση θα είναι να αντικατασταθεί ο αγωγός με άλλο μεγαλύτερης διαμέτρου, για να παροχετεύει τα νερά και να μη δημιουργούνται προβλήματα», επισήμανε.
Άλλες προτεραιότητες
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις άμεσες παρεμβάσεις που θα επικεντρωθούν, εκτός από τα αντιπλημμυρικά στον τομέα της καθαριότητας, που σήμερα ανέφερε ότι βρίσκεται στο ναδίρ και μάλιστα με υπογειώσεις κάδων, αλλά και στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που είναι οι υποδομές στο λιμάνι, που θα αποφέρει και έσοδα στο Δήμο, μέσω του Λιμενικού Ταμείου για να ισοσκελιστούν τα πενιχρά έσοδα της Αυτοδιοίκησης και η περαιτέρω τουριστική προβολή του νησιού.

Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment