Tuesday, October 7, 2014

ACI EUROPE: Αθήνα και Μύκονος στα αεροδρόμια με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη τον Αύγουστο

Το αεροδρόμιο της Αθήνας και της Μυκόνου περιλαμβάνονται στην ομάδα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με τις δεύτερες και τέταρτες καλύτερες επιδόσεις αντίστοιχα ως προς την επιβατική κίνηση που κατέγραψαν το Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ευρωπαϊκό εμπορικό σώμα αερομεταφορών, ACI EUROPE, κατά τον ίδιο μήνα, στα αεροδρόμια αυτά παρατηρήθηκε αύξηση επιβατικής κίνησης της τάξης του 22.8% και 32.8% αντιστοίχως.
Η δεύτερη ομάδα αεροδρομίων – στην οποία εντάσσεται η Αθήνα - συμπεριλαμβάνει τα αεροδρόμιο που δέχονται από 10 ως 25 εκατ. επιβάτες, ενώ η τέταρτη ομάδα – στην οποία εντάσσεται η Μύκονος – περιλαμβάνει τα αεροδρόμια που δέχονται από λιγότερα από 5 εκατ. επιβάτες ανά έτος. Στην πρώτη ομάδα αεροδρομίων, με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση τον Αύγουστο περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια της Μόσχας DME (+13.2%) και SVO (+11.2%), της Κωνσταντινούπολης (+11%), της Ρώμης (+9.4%) και τη Βαρκελώνης (+8.7%).
Στην έκθεση της ACI EUROPE, που είναι η μοναδική που προσμετρά μεγέθη από όλο το εύρος των επιβατικών πτήσεων πολιτικής αεροπορίας - πτήσεις δικτύου, χαμηλού κόστους, τσάρτερ και λοιπές – η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της Ευρώπης τον Αύγουστο, παρουσιάζεται αυξημένη κατά 7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2013.
Η ανάπτυξη της επιβατικής κίνησης που καταγράφεται στα αεροδρόμια της Ευρώπης είναι της τάξης του 6,6%, ωστόσο η επιβατική κίνηση σε αεροδρόμια της Ευρώπης που δεν ανήκουν στην Ευρωζώνη (Ισλανδίας,  Ισραήλ, Νορβηγίας, Ρωσίας, Ελβετίας και Τουρκίας), καταγράφει ακόμη πιο ισχυρή ανάπτυξη, κατά 8,2%.
 Ο συντελεστής βάρους σημείωσε αύξηση 3,3% ενώ η κίνηση των αεροσκαφών, που αποτελεί ένδειξη πληρότητας των αερογραμμών, αυξήθηκε κατά 3,4%.
«Βασικό στοιχείο των μεγεθών των αεροδρομίων της Ευρώπης τον Αύγουστο, είναι η αύξηση των πληροτήτων που διαφαίνεται από την αύξηση στην κίνηση αεροσκαφών και σε μηνιαία βάση αποτέλεσε την ισχυρότερη από το 2011. Το μεγαλύτερο ποσοστό της υποκινήθηκε από τις εταιρίες χαμηλού κόστους, οι οποίες ενισχύουν την παρουσία τους στις πρωταρχικές αγορές».

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment