Monday, October 6, 2014

«Θωρακίζονται» με γιατρούς τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου

Δύο μόνιμες θέσεις ενέκρινε η Επιτροπή Κρίσεων του Νοσοκομείου

«Θωρακίζονται» με γιατρούς τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου και Σκοπέλου, καθώς, η επιτροπή κρίσεων, με σημερινή της ομόφωνη απόφαση αποφάσισε την πρόσληψη, από τον διαγωνισμό που είχε γίνει το 2011, ενός παθολόγου για το Κέντρο Υγείας Σκιάθου και ενός γενικού γιατρού για το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.
Ήδη οι δύο φάκελοι προωθούνται στο υπουργείο Υγείας για να δρομολογηθούν οι προσλήψεις, ενώ πρόκειται για τον τρίτο μόνιμο γιατρό στο Κ.Υ. Σκιάθου και τον δεύτερο στο Κ.Υ. Σκοπέλου, όπου σήμερα μόνιμος είναι μόνον ο διευθυντής.
Σε δήλωσή του ο διευθυντής του Νοσοκομείου Βόλου Κώστας Καραμπάτσας, εξήρε την άριστη συνεργασία του με τα μέλη της επιτροπής κρίσεων Θανάση Λιούπη και Κώστα Σπυρόπουλο, με τους οποίους εργάζεται ο ίδιος συστηματικά, για το θέμα των προσλήψεων μόνιμων γιατρών και τόνισε ότι «με τη «θωράκιση» σε γιατρούς των νησιών πάμε για πλάνα μακράς πνοής στα Κέντρα Υγείας».
Όσον αφορά στο θέμα του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου, που σήμερα καλύπτεται με βάρδιες γενικών γιατρών από τη χερσαία Μαγνησία, ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, τόνισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την πρόσληψη μόνιμου γιατρού, που θα καλύπτει πάγια τις ανάγκες που υπάρχουν στο πιο απομακρυσμένο νησί των Βορείων Σποράδων.
«Πλήρες σε ιατρικό προσωπικό»
Από την πλευρά του ο διευθυντής του Κέντρο Υγείας Σκιάθου, Νίκος Σακελλαρόπουλος, τόνισε ότι με την προσθήκη ενός μόνιμου παθολόγου το Κ.Υ. θα είναι πλήρες σε ιατρικό προσωπικό.
Ο διευθυντής του Κ.Υ. εκτίμησε ότι η μεταφορά στο νέο κτίριο, που κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα γίνει σε 1,5 χρόνο περίπου, ενώ από πλευράς εξοπλισμού το Κέντρο Υγείας θεωρείται πλήρης.
Χαρακτηριστικά ο κ. Σακελλαρόπουλος, ανέφερε την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, που όταν αντίκρισε τα τελευταίου τύπου μηχανήματα καρδιογραφήματος, ηπερήχου κλπ., δεν έκρυψε τον θαυμασμό του. Στον εξοπλισμό πρέπει να προστεθεί το καινούργιο ασθενοφόρο, που αγοράστηκε μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ μέσω του ίδιου προγράμματος βρίσκεται σε εξέλιξη ιατρικός εξοπλισμός ύψους 50.000 €.
Τέλος, έγινε γνωστό, ότι από κονδύλια του Νοσοκομείου θα διατεθεί ποσό 5000 € για επισκευή της στέγης του παλιού κτιρίου που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας, διότι το νέο κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί του πρώτους μήνες του 2016.
Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment