Wednesday, October 22, 2014

ΣΚΙΑΘΟΣ - Μεγάλη γαστρονομική διάκριση

Μεγάλη γαστρονομική διάκριση


Ο σεφ Σταύρος Σκάρος που εργάζεται στη Σκιάθο βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό
Διεθνή διάκριση απέσπασε ο σεφ Σταύρος Σκάρος, ο οποίος εργάζεται τα δύο τελευταία χρόνια στη Σκιάθο και είναι «ψυχή» του φεστιβάλ γαστρονομίας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο νησί.
Ο εκπρόσωπος των Βορείων Σποράδων στη Λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδος, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια στις κατηγορίες «Πιάτο από ψάρι» και «Πιάτο ζυμαρικών», στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού.
Ο γνωστός σεφ συμμετείχε στην Εθνική ομάδα γαστρονομίας, που αποτελούνταν επίσης από τους Βασίλη Αγραφιώτη και Σπύρο Δόση. Η Εθνική ομάδα εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα στο 3rd Balkan Culinary Cup που πραγματοποιήθηκε 16-19 Οκτωβρίου στη Σερβία, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό «Grand Pix».
Η παραπάνω διεθνής διάκριση είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι συμμετείχαν 16 χώρες, μεγάλος αριθμός διαγωνιζόμενων και περισσότεροι από 5.000 θεατές, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της διοργάνωσης.
Οι σεφ που εκπροσώπησαν την Ελλάδα κατέκτησαν τις εξής θέσεις στις ατομικές κατηγορίες που διαγωνίσθηκαν: Ο ex. Pastry chef Βασίλης Αγραφιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία «Έκθεμα σοκολάτας», το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία «Έκθεμα από δραγάτι», το χάλκινο μετάλλιο στην «Γαμήλια τούρτα» και την τέταρτη θέση στην κατηγορία «Εστιατορικό γλυκό».
Ο αρχηγός της αποστολής ex. Chef Σπύρος Δόσης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «Golden Balkan Chef» και την τέταρτη θέση στην κατηγορία «Πιάτο για χορτοφάγους».
Ο chef Σταύρος Σκάρος, αντίστοιχα, κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment