Tuesday, October 14, 2014

Στην Αλόννησο προετοιμάζονται για το επόμενο καλοκαίρι

Σχεδιάζουν νέες καινοτόμες δράσεις τουριστικής προβολής        
    
Ο απολογισμός της τριετίας σε επίπεδο τουριστικής προβολής και η ανάλυση των βάσεων πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το τουριστικό μάρκετινγκ της Αλοννήσου την επόμενη χρονιά ήταν το αντικείμενο παρουσίασης - συζήτησης που οργανώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο του νησιού. H συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκου Πλωμαρίτη, του Δημάρχου κ. Πέτρου Βαφίνη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων των συλλογικών φορέων του νησιού.
Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Βαφίνης αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεσθεί τα τελευταία χρόνια και το οποίο, όπως τόνισε, απέδωσε καρπούς σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση, ενώ ο κ. Πλωμαρίτης αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργειών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος και υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξή του στο θέμα αυτό.
Τον απολογισμό και το σκεπτικό της τουριστικής πολιτικής στον τομέα της προσέγγισης αγορών και της υλοποίησης δράσεων ανέπτυξαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της MTC GROUP, εταιρείας Συμβούλων Τουρισμού του Δήμου κ.κ. Νότης Μαρτάκης και Μάκης Μπίτζιος οι οποίοι επεσήμαναν, μεταξύ άλλων τα εξής: «Τώρα πλέον είναι περισσότερο παρά ποτέ απαραίτητη η ύπαρξη στοχευμένων ενεργειών με διαφορετική προσέγγιση που πρέπει να ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. Και επειδή ακόμα και οι μαρκετίστικες μέθοδοι στον τουρισμό ακολουθούν διεθνώς μια «πεπατημένη» που τείνει να καταστεί ρουτίνα, άρα να είναι και αναποτελεσματική, είναι αναγκαία και εδώ η πρωτοπορία ή, τουλάχιστον, η διαφοροποίηση».
Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Συμβούλων του Δήμου υπογράμμισαν, παράλληλα, την αγαστή συνεργασία με το Δήμο και προσωπικά με το Δήμαρχο κ. Πέτρο Βαφίνη τον οποίο, με την ευκαιρία, ευχαρίστησαν και για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την εταιρεία.

No comments:

Post a Comment