Wednesday, October 15, 2014

Πώς το Costa Navarino νίκησε την εποχικότητα

Το δομικό πρόβλημα του ελληνικού τουρισμού, εκ της γεννέσεώς του, παραμένει η έντονη εποχικότητα, αφού η μεγάλη πλειονότητα των τουριστών έρχεται στη χώρα μας τους θερινούς μήνες. Το ζήτημα βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην επικαιρότητα, τόσο λόγω της μελέτης που παρουσίασε το ΙΤΕΠ την Τρίτη, όσο και λόγω του επικείμενου συνεδρίου του ΣΕΤΕ, που είναι αφιερωμένο στο θέμα αυτό, με την προσδοκία αυτή τη φορά να γίνουν σοβαρά βήματα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ενα φωτεινό παράδειγμα για τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν για τον εξοστρακισμό της εποχικότητας έρχεται από το συγκρότημα του Costa Navarino στη Μεσσηνία. Φέτος το συγκρότημα θα είναι ανοιχτό μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου χάρη στο μεγάλο συνέδριο της  Volkswagen για την παρουσίαση του νέου Passat, το οποίο επί 2,5 μήνες φιλοξενεί διαδοχικά 25.000 άτομα. Είναι το μεγαλύτερο συνέδριο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και το Costa Navarino έχει καταφέρει να το εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο για τέτοιο μέγεθος ανθρώπων, που έρχονται και φεύγουν ανά 24ωρο.
Για το 2015 το συγκρότημα θα ανοίξει στις 10 Φεβρουαρίου με στόχο να φτάσει τουλάχιστον την 10μηνη λειτουργία και από το 2016 φιλοδοξεί να είναι σταθερά πλέον 12μηνης λειτουργίας. Τα όπλα του; τα συνέδρια, το γκολφ, υπηρεσίες ευεξίας και τα αθλητικά κέντρα, που θα καλύπτουν τις εκτός σεζόν ανάγκες πληρότητας, με πλήθος, βεβαίως, εκδηλώσεων και παροχών για να εμπεδωθεί ως προορισμός όλου του χρόνου και όλων των εποχών.
Το καταπληκτικό που έχει συμβεί στην περιοχή είναι ότι το Costa Navarino εκπαιδεύει τους επαγγελματίες της περιοχής με ταξίδια σε ξένα τουριστικά θέρετρα, ώστε να δουν και να μάθουν πώς θα παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επειπέδου.
Χαρακτηριστικό είναι ότι όλοι οι ταξιτζήδες της περιοχής έχουν Mercedes, μιλούν αξιοπρεπώς αγγλικά και φοράνε γραβάτα! 
Εργα, λοιπόν, και δράσεις είναι το φάρμακο για την εποχικότητα και όχι τα λόγια και οι διακηρύξεις αρμοδίων και μη, που ακούμε δεκαετίες....

Πηγή: http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment