Monday, October 20, 2014

Iliad resort: Επένδυση 1 δισ. ευρώ στην Ιθάκη

Επένδυση – μαμούθ, συνολικού προϋπολογισμού της τάξης του 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει να υλοποιήσει στην Ιθάκη, μπροστά από τη νησίδα «Πέρα Πηγάδι» η ιδιοκτήτρια εταιρεία της έκτασης Smenter Limited.

Εκτός από την ένταξη στο Fast track, προαπαιτούμενο για την υλοποίηση της επένδυσης είναι η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2015.
Ο βασικός επενδυτής του project είναι ομογενής από την Αυστραλία που έχει καταβάλει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ για την απόκτηση έκτασης 2.600 στρεμμάτων στην Ιθάκη, ενώ αρχιτέκτονας του έργου είναι ο Τζέιμς Μολφέσης.
Το Iliad resort (φωτορεαλιστική απεικόνιση), που αναπτύσσει η Portfolio International Holdings Limited, θα βρίσκεται σε περίπου 2.600 στρέμματα παραλιακού μετώπου στην Ιθάκη και όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο που έχει κατασκευαστεί σε ελληνικό νησί, σύμφωνα με την Portfolio International.
Θα διαθέτει γήπεδο γκολφ 18 οπών σχεδιασμένο από τον Greg Norman, μαρίνα 200 σκαφών αναψυχής, παραθαλάσσιο οικισμό και έξι πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες που θα αποτελούνται από 1.020 σουίτες και 150 κατοικίες γκολφ.
Η αλυσίδα Setai Hotels θα διαχειρίζεται τις ξενοδοχειακές μονάδες, με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της έκτασης να είναι ξεκάθαρο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Στη φάση της κατασκευής θα απασχοληθούν περίπου 3.500 άτομα, ενώ για την υλοποίησή του θα απαιτηθούν από 23 έως 30 μήνες από την έναρξη της κατασκευής.

Πηγή: http://www.e-travelnews.gr/

No comments:

Post a Comment