Thursday, November 20, 2014

Ξεκινά αερογραμμή Σκιάθος- Στοκχόλμη

Μεγάλο το τουριστικό ενδιαφέρον των Σκανδιναβών για τις Β. Σποράδες

Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί για τους Σκανδιναβούς είναι η Σκιάθος και η Σκόπελος όπως και το σύνολο των Βόρειων Σποράδων, γεγονός που ενισχύεται και με τη νέα προγραμματισμένη πτήση των Σκανδιναβικών αερογραμμών SAS κάθε Κυριακή από 24 Μαΐου 2015 έως 27 Σεπτεμβρίου 2015 στη διαδρομή Στοκχόλμη – Σκιάθος, που θα διευκολύνει την πρόσβασή τους στο νησί και στις ομορφιές του.
Οι πληροφορίες προκύπτουν απ΄το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.
Όπως τονίζεται, ο πληθυσμός ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια κάτοικοι, ενώ ο εισερχόμενος Τουρισμός στην Ελλάδα, περίπου 2.000.000 κάθε χρόνο!
Οι Σκανδιναβικές χώρες αποτελούν την 3η Μεγαλύτερη Outbound αγορά της Ευρώπης, ενώ οι Σκανδιναβοί τουρίστες, δαπανούν πολύ περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τους Γερμανούς και τους Βρετανούς. Παράλληλα, αγαπούν την Ελλάδα, είναι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες, και οικογενειάρχες.
Σύμφωνα με στοιχεία από Tour Operators το 2013 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 672.000 Σουηδοί και αναμένεται το 2014 να κλείσει με αύξηση της τάξεως του 8% – 10%.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο ξενοδοχειακός όμιλος Σπύρου, αναγνωρίζοντας την αξία της εξωστρέφειας, με χαρά θα συμμετάσχει στην κλαδική έκθεση «Grekland Panorama 2014” που θα πραγματοποιηθεί 13-15/2/2015 στη Στοκχόλμη, σε περίπτωση που θα υπάρξει συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Η συγκεκριμένη έκθεση έχει ως θέμα τον Τουρισμό και τη Γαστρονομία στην Ελλάδα και την Κύπρο και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Έλληνες – παράγοντες τουρισμού μιας και δίνει την ευκαιρία προβολής στην εξαιρετικά ελκυστική, Σκανδιναβική αγορά. Στους χορηγούς επικοινωνίας, είναι το www.magnesianews.gr και η εφημερίδα ΜΑΓΝΗΣΙΑ.
Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment