Thursday, November 27, 2014

Δημοπρατείται το λιμάνι Σκιάθου

Ενα βήμα πριν την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης του τμήματος που έχει υποστεί υποσκαφή

Το «πράσινο φως» για την αποκατάσταση της ζημιάς στο τμήμα του λιμανιού της Σκιάθου που έχει υποστεί υποσκαφή, δίνεται μετά από αναμονή τεσσάρων περίπου ετών, έως ότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Το έργο, προϋπολογισμού 90.000 ευρώ, δημοπρατείται την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου στις 10:00 το πρωί, με απόφαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σκιάθου. Hχρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του τομέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας
 «Φτάσαμε αισίως ένα βήμα πριν την υλοποίηση του έργου, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για το νησί και υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα δύο περίπου μηνών, από την έναρξη των εργασιών. Κατά συνέπεια, θα έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν από την έναρξη της καινούργιας σεζόν» αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, δήμαρχος Σκιάθου, Δημήτρης Πρεβεζάνος.
Παράλληλα, θα υλοποιηθούν έργα, τα οποία θα συμβάλουν στην αισθητική αναβάθμιση του λιμανιού του νησιού. Τα έργα που θα υλοποιηθούν, εμπεριέχονται σε μελέτη που έχει υποβληθεί και εκτιμάται ότι θα έχει υλοποιηθεί μέχρι τον προσεχή Μάιο.
Τα συγκεκριμένα έργα περιλαμβάνουν ασφαλτοστρώσεις που θα απαλείψουν τις ατέλειες του λιμανιού, βελτίωση των φωτισμών και αλλαγή της περίφραξης.
Η ολοκλήρωση των παραπάνω έργων και κυρίως το έργο αποκατάστασης του τμήματος που παραμένει μέχρι στιγμής κλειστό, θα συμβάλουν στη βελτίωση της λειτουργίας του λιμανιού, που είναι μία από τις δύο βασικές πύλες εισόδου του νησιού.
 Οταν ολοκληρωθεί, σημειωτέον, το έργο αποκατάστασης του προβλήματος, θα διευκολυνθεί αυτομάτως και η διαδικασία προσέγγισης των πλοίων, διότι την παρούσα στιγμή είναι δυνατή η προσέγγιση ενός μόνο πλοίου στο λιμάνι.
Την ίδια στιγμή, παραμένει το πρόβλημα στο λιμάνι του Αγνώντα της Σκοπέλου, ενώ παράλληλα βασικό ζητούμενο για το νησί είναι η μαρίνα, που επίσης αποτελεί αίτημα ετών.
Ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, είχε συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος του τομέα τουριστικών λιμένων για το θέμα της μαρίνας, που έχει, σημειωτέον, χωροθετηθεί, αλλά βρίσκεται ακόμη σε αναμονή.
Παράλληλα, το πρόβλημα του Αγνώντα απασχολεί πολύ έντονα το δήμαρχο Σκοπέλου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «στόχος μας είναι να συνταχθεί η μελέτη αποκατάστασης και στη συνέχεια θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες».
Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο τμήμα του λιμανιού του Αγνώντα παραμένει κλειστό για τρία περίπου χρόνια. Το προβληματικό σημείο εντοπίζεται στο δεξί τμήμα της προβλήτας εισερχομένου του πλοίου, στο σημείο όπου παρατηρήθηκε προ διετίας μετατόπιση της καθέτου και μικρή εσωτερική καθίζηση 20 εκατοστών εσωτερικά του δαπέδου, μαζί με την επικλινή ράμπα. Το σημείο πρόσδεσης του πλοίου και του φλάιν κατ έχει μετατοπιστεί, κατά συνέπεια, στο υπόλοιπο τμήμα του λιμανιού, δεδομένου ότι το προβληματικό σημείο παραμένει κλειστό, όπως προαναφέρθηκε, έως ότου επισκευαστεί.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment