Wednesday, December 17, 2014

Γιορτινό χρώμα στη Σκιάθο

Εκδηλώσεις και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες από μαθητές και συλλόγους του νησιού

Εορταστικό χρώμα και φιλανθρωπικό χαρακτήρα έχουν οι δράσεις που πραγματοποιούνται στη Σκιάθο, με τη συμμετοχή των τοπικών συλλόγων και την αρωγή του Δήμου Σκιάθου. Στο μεταξύ, δημιουργήθηκε Χριστουγεννιάτικο χωριό στο παλιό λιμάνι του νησιού, το οποίο θα εγκαινιαστεί επίσημα αύριο Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ και θα ψαλούν κάλαντα από το σύλλογο γυναικών Σκιάθου.        
Ολοι οι σύλλογοι θα παρευρεθούν στο Χριστουγεννιάτικο χωριό που ο Δήμος με επικεφαλής τον πρόεδρο της επιτροπής πολιτισμού, δημιούργησε στο παλιό λιμάνι του νησιού. Στο χώρο όπου υπήρχε η παλιά παιδική χαρά, στήθηκαν 6-7 σπιτάκια, η φάτνη, ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και το σπιτάκι του Αϊ-Βασίλη, όπου θα υπάρχει και το γραμματοκιβώτιο του Αγίου που τα παιδάκια θα ταχυδρομούν τα γράμματά τους.
Για την κατασκευή του χωριού συγκινητική ήταν η πολύωρη εργασία εκτός ωραρίου όλου του εργατικού προσωπικού του Δήμου με επικεφαλής τον ξυλουργό του Δήμου καθώς και η δωρεάν διάθεση του εργαστηρίου και των μηχανημάτων των ξυλουργών Σταμάτη Ελευθερίου και Ιωάννη Μανίκα.
Στη διάρκεια των γιορτών θα υπάρχει μουσική με Χριστουγεννιάτικες και εορταστικές μελωδίες από τις 5 μέχρι τις 8 το απόγευμα, ώρες κατά τις οποίες όλες οι καφετέριες και τα ουζερί του λιμανιού θα διαθέτουν τα προϊόντα τους με 15% έκπτωση σ’ όλους τους κατοίκους που θα κατεβαίνουν με τα παιδιά τους στις εκδηλώσεις, έως τις 6 Ιανουαρίου.
Αξίζει, τέλος, να υπογραμμιστεί το σημαντικό έργο που επιτελούν αυτές τις άγιες ημέρες όλοι οι προαναφερθέντες σύλλογοι, καθώς μαζί με την εκκλησία μετά από συντονιστικές προσπάθειες του Δήμου, θα συγκεντρώσουν και θα προσφέρουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και δωροεπιταγές σ’ όλες τις οικογένειες της Σκιάθου που έχουν ανάγκη συμπαράστασης. Η διάθεση των αγαθών θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου.

Παζάρι αλληλεγγύης
Αφετηρία των εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού, ήταν το πατροπαράδοτο Χριστουγεννιάτικο παζάρι που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Σκιάθου. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων όλων των τάξεων και όλων των βαθμίδων (από το Βρεφονηπιακό Σταθμό μέχρι και το Λύκειο) μαζί με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους Σκιάθου, διοργάνωσαν μια ιδιαίτερα χαρούμενη εκδήλωση.
Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα και την αρωγή του Δήμου Σκιάθου που διέθεσε προσωπικό και τεχνικό εξοπλισμό για την πλήρη κάλυψή της από όλες τις απόψεις.
Οι μαθητές όλων των βαθμίδων με την καθοδήγηση των γονέων αλλά και των διδασκάλων και τη συνδρομή διάφορων συλλόγων κυρίως πολιτιστικών, κατασκεύασαν αξιοθαύμαστα χειροτεχνήματα ή παρασκεύασαν τρόφιμα, ποτά, γλυκίσματα και σνακς, που τα διέθεσαν έναντι μικρής αμοιβής για να τονώσουν την οικονομική κατάσταση των ταμείων των συλλόγων τους.
Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν και που θα εξακολουθήσουν να συγκεντρώνονται και σε άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών, όχι μόνο θα καλύψουν βασικές ανάγκες των συλλόγων (π.χ. εκδρομές ή αγορά πολύτιμων υλικών) αλλά θα δοθούν και σε κοινωφελείς σκοπούς όπως για τη συμπαράσταση στις άπορες οικογένειες του νησιού.
Στους επισκέπτες διατέθηκαν, επίσης, λαχνοί για την κλήρωση σημαντικών δώρων, μεταξύ των οποίων ενός ποδηλάτου και ενός μοτοποδηλάτου. Το εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης τόμπολα και χορό με τη μουσική κάλυψη που προσέφερε ο ηλεκτρολόγος του Δήμου, ενώ οι μικροί μαθητές με βαμμένα πρόσωπα από τις κυρίες της Διεθνούς Ενωσης Γυναικών, με μπαλόνια και παιχνίδια στα χέρια τους, έλαμπαν από χαρά.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment