Tuesday, December 30, 2014

Σώθηκαν τρεις οικογένειες Βολιωτών από το πλοίο - κόλαση

Πάλεψαν με τον καπνό και τα κύματα, έμειναν εκτεθειμένοι στη βροχή, το χαλάζι, τον παγωμένο αέρα, χωρίστηκαν με τις οικογένειές τους στις επιχειρήσεις διάσωσης, πέρασαν ατελείωτες ώρες αγωνίας και προσμονής, ώστε μόνο η λέξη κόλαση, να μπορεί να περιγράψει το απερίγραπτο δράμα που έζησαν, και ευτυχώς και οι τρεις Βολιώτες που βρέθηκαν στο μοιραίο πλοίο «Norman Atlantic» είναι καλά στην υγεία τους. 


Η οικογένεια Μπαχάρη 
Μεταξύ των επιβατών του «Norman Atlantic» που έζησαν τον εφιάλτη, είναι και η οικογένεια του 57χρονου αυτοκινητιστή από τη Νέα Ιωνία, Νίκου Μπαχάρη. Συναδελφοί τους αυτοκινητιστές ανέφεραν ότι έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό, μεταφέροντας διάφορα προϊόντα. Αγωνιούσαν ώρες ατελείωτες για την τύχη τους. Τελικά ενημερώθηκαν ότι διασώθηκαν, όμως, οι πληροφορίες που είχαν ήταν συγκεχυμένες.
Η μητέρα της οικογένειας, η 55χρονη Μαρία, τους είχε ακολουθήσει στο επαγγελματικό ταξίδι για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά. Φέρεται να διασώθηκε νωρίτερα. Ο ίδιος και ο γιος του, Δημήτρης, 32 ετών, φέρονται να νοσηλεύθηκαν λόγω υποθερμίας, σε Νοσοκομείο της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πατέρας και γιος αναμενόταν να πάρουν εξιτήριο και να γυρίσουν στο Βόλο. 

 Η οικογένεια Αποστόλου
«Κόλαση». Με αυτή τη λέξη περιέγραψε την κατάσταση που έζησε στο μοιραίο πλοίο, ο τοπογράφος μηχανικός Χρυσόστομος Αποστόλου. Ο ίδιος και η οικογένειά του, η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά, πήγαιναν για διακοπές ταξιδεύοντας με το NormanAtlantic όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Ο κ. Αποστόλου έμεινε στο ακυβέρνητο καράβι όλο το βράδυ της Κυριακής και χθες το μεσημέρι μεταφέρθηκε με άλλους εφτά -από τους τελευταίους- διασωθέντες στην Κέρκυρα με ελικόπτερο τύπου Sikorvsky.
                                             

Στη μέση διακρίνεται ο τοπογράφος μηχανικός Χρυσόστομος Αποστόλου
(ΠΗΓΗ: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)
 Το απόγευμα επρόκειτο να συναντήσει την οικογένειά του στην Ηγουμενίτσα. Συγκινημένος δεν μπορούσε να μιλήσει. Μητέρα και παιδιά δεν γνώριζαν ότι βρίσκονταν στο ίδιο πλοίο επί ώρες. Η διάσωσή τους έγινε σε διαφορετικούς χρόνους.
 Στις 5 τα ξημερώματα το καράβι είχε τυλιχτεί στις φλόγες και γίνονταν ανατινάξεις, έλιωναν λαμαρίνες. Η αγωνία για το εάν θα αντέξει το σκάφος ήταν ατελείωτη. Ο κ. Αποστόλου ελευθερώθηκε όταν σώθηκαν τα παιδιά του που είναι ηλικίας 9 και 14 ετών. Το ελικόπτερο επιχείρησε τρεις φορές, καθώς ο καιρός που επικρατούσε ήταν ο χειρότερος.

Ο κουνιάδος του, Ηλίας Μπέκας, που τον συνάντησε στην Κέρκυρα, αναφέρθηκε στην τρομακτική εμπειρία των συγγενών. «Δεν γνωρίζαμε που πρέπει να πάμε να βρούμε τους ανθρώπους μας. Ημασταν έτοιμοι να ταξιδέψουμε για Αλβανία» είπε χαρακτηριστικά.

Καλά στην υγεία του ο κ. Σωτηρόπουλος
 Σώος και αβλαβής είναι και το μέλος του πληρώματος του μοιραίου πλοίου, Δήμος Σωτηρόπουλος, από τα Ανω Λεχώνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σωτηρόπουλος συνομίλησε χθες το μεσημέρι με την οικογένειά του και τους ενημέρωσε ότι ήταν στην Ιταλία και ήταν καλά.
 Ο 43χρονος ξεκινούσε για πρώτη φορά την εργασία του στο συγκεκριμένο καράβι το Σάββατο. Εδώ και λίγους μήνες βρισκόταν στο Βόλο, επειδή πρόσφατα είχε χάσει τον πατέρα του. Σε δηλώσεις τους οικεία του πρόσωπα εξέφρασαν την αγάπη τους για το πρόσωπό του και την αγωνία τους να τον δουν από κοντά.

Τέλος στο μαρτύριο της οικογένειας Μήτρου
Εληξε χθες το πρωί η αγωνία της οικογένειας του πρώην δημάρχου Βόλου, Κυριάκου Μήτρου. Η κόρη του, Βίκυ με το σύζυγό της και την 6χρονη κόρης τους, ήταν σε παραπλέον πλοίο από το μοιραίο Norman Atlantic, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βενετία προς Ηγουμενίτσα.
Εβλεπαν απέναντί τους τον εφιάλτη να εξελίσσεται και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Το καράβι έκανε βόλτες γύρω από το Norman Atlantic, ενώ έπνεαν άνεμοι εντάσεως 10 Μποφόρ.
 Τελικά, έδωσαν εντολή στο καράβι να συνεχίσει το δρομολόγιο και χθες στις 2.30 έφτασαν Ηγουμενίτσα και επέστρεψαν Βόλο.
 Προχθές, η κα. Μήτρου, με ανάρτηση στο facebook, ζητούσε βοήθεια από φίλους της να ενημερώσουν την οικογένειά της στο Βόλο ότι είναι καλά.
 «Είμαστε σε πλοίο της ΑΝΕΚ από Βενετία για Ηγουμενίτσα και έχουμε έρθει να βοηθήσουμε το πλοίο που έχει πιάσει φωτιά. Παρακαλώ όποιος φίλος το δει να ενημερώσει την οικογένειά μας ότι είμαστε καλά και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλον τρόπο. Ας προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά».
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment