Tuesday, December 16, 2014

Δημιουργικές δράσεις στη Σκιάθο

Περισσότερα από 450 παιδιά ανακάλυψαν το ταλέντο τους στο εργαστήρι που λειτουργεί στο νησί

Τέταρτη χρονιά λειτουργεί στη Σκιάθο το Πολιτιστικό Εργαστήρι, το οποίο έχοντας διανύσει τρία χρόνια λειτουργίας, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους από 450 μαθητές του να ανακαλύψουν ή να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους.
Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα: Εικαστικών, αγιογραφίας, ζωγραφικής, εκμάθησης κιθάρας, βοτανολογίας, μεικτών τεχνικών, παλαιογραφίας και θεατρικού παιχνιδιού.
Η συγκεκριμένη δομή αποτελεί καρπό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινούς στόχους και ενδιαφέροντα, προκειμένου να αναπτυχθεί ένας πυρήνας γνώσης γύρω από την τέχνη και τον πολιτισμό, παλαιότερος αλλά και σύγχρονος.
 Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία, παραμέρισαν τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν, με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τη λειτουργία του, το εργαστήριο δεν έχει επιχορηγηθεί, πλην ελαχίστων μικρών δωρεών σε υλικά και ως μόνη πηγή εσόδων είχε την συμβολική συνδρομή των μαθητών η οποία κατάφερε να καλύψει με δυσκολία τα απαραίτητα λειτουργικά έξοδά του.
Ο ενθουσιασμός, η όρεξη για δημιουργία και συνεργασία και πάνω από όλα η επίτευξη του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να συμβάλλει στη βελτίωση και στην άνοδο του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου, παραμέρισε τις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με πολλές ώρες εθελοντικής προσφοράς.
Η ομάδα του εργαστηρίου απαρτίζεται από τους: Δέσποινα Αννη, Μαρούλα Αννη, Ιωάννα Δένδη, Μελαχροινή Μουστάκα, Παρασκευή Κουτούμπα Θοδωρη Τζούμα.
Οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας υπογραμμίζουν την εθελοντική συνδρομή των δασκάλων:Γιάννη Μιτζέλου, Αντώνη Κισσουρά, Κωνσταντίνου Κουτούμπα, Σταύρου Τσιμπλιαράκη, Χρύσας Διολέττα, Δέσποινας Μιτζέλου, Τόμεκ Γιοβάνη, Ναττάσας Μπουκουβάλα, Σούλας Παπαδοπούλου και Στάθη Κουμιώτη, οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθεια αφιλοκερδώς.
Μελλοντικός στόχος είναι να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται, να δημιουργηθούν νέα τμήματα ανάλογα με τα ενδιαφέροντα που υπάρχουν αλλά και «να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τα τμήματα αυτά σε υλικοτεχνική υποδομή ώστε το αποτέλεσμα να είναι κάθε φορά καλύτερο. Για να επιτευχθεί ο στόχος μας, είναι απαραίτητη η συνεργασία και η υποστήριξη όλων. Είναι λοιπόν ευπρόσδεκτη η προσφορά κάθε τύπου (στέγης, υλική ή εθελοντικής εργασίας)» υπογραμμίζουν οι εμπνευστές της παραπάνω πρωτοβουλίας.
Το Πολιτιστικό Εργαστήρι, κοινός τόπος των ανθρώπων της προσφοράς και της αισιοδοξίας, διατυπώνει θερμές ευχαριστίες στα μέλη και τους φίλους, που αφειδώλευτα και με ενθουσιασμό το στηρίζουν, γεγονός που ενθαρρύνει, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να συνεχίσουν δυναμικά.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment