Tuesday, February 24, 2015

Στόχευση στην Ολλανδική αγορά

Ο Δήμος Σκιάθου προωθεί εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  
Αισθητή ήταν η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στη διεθνή έκθεση της Ουτρέχτης που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις φυσικές ομορφιές και τις εναλλακτικές προτάσεις τουρισμού που προσφέρει το νησί του Παπαδιαμάντη.
Ο Δήμος Σκιάθου και ειδικότερα η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, έχουν στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του νησιού στο εξωτερικό, προωθώντας τόσο τις φυσικές ομορφιές του νησιού, όσο και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει σε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών τουριστικών εκθέσεων. Μία από αυτές ήταν η έκθεση Vakantiebeurs που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας. Ετσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ε.Ο.Τ. η συγκεκριμένη έκθεση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ικανοποιώντας το στόχο της ολοκληρωμένης προβολής της Ελλάδας στο σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, με 1.259 εκθέτες και 166 εθνικές συμμετοχές.
Η 45η διοργάνωση της έκθεσης Vakantiebeurs κατέγραψε προσέλευση 177.063 επισκεπτών εκ των οποίων οι 18.869 επαγγελματίες τουρισμού. Το κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση επιλέγει κατά 71% τους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τις διακοπές του, κατά 62% τους υπερπόντιους και κατά 24% την Ολλανδία.
Το ολλανδικό κοινό που επισκέφθηκε την έκθεση επιβεβαιώνει την τάση των Ολλανδών τουριστών που αναζητούν αυθεντικότητα, προσβασιμότητα και δυνατότητα περιήγησης σε ένα προορισμό διακοπών. Ενδιαφέρονται κυρίως για ήλιο και θάλασσα, αλλά παράλληλα και για αθλητικές, πολιτιστικές κα εναλλακτικές δραστηριότητες κοντά στη φύση. Τα βασικά κριτήρια επιλογής των διακοπών τους είναι η ελκυστικότητα του τοπίου, η τιμή σε σχέση με την ποιότητα και η καλή διαμονή.
Επομένως μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Δήμος Σκιάθου, με τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη έκθεση στοχεύει και στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού με σκοπό την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από την Ολλανδία.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

1 comment:

  1. Its great to see visitors from all over Europe arriving at Skiathos but you seem to be promoting more to come from the NL's than anywhere else! Don't forget the small countries in-between their not just for work force they holiday as well..

    ReplyDelete