Monday, April 27, 2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Opentourism Σποράδων

Με θέμα «στρατηγική για ένα ολοκληρωμένο νησιωτικό τουριστικό προϊόν» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου το 1ο Opentourism Σποράδων στη Σκιάθο. «Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στην ημερίδα κατέδειξε περίτρανα το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη», αναφέρεται από τους διοργανωτές.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Opentourism Σποράδων άνοιξε η ενδιαφέρουσα ομιλία του Σταύρου Κεφαλά από τον Corinthian Cluster, Opentourism Κορινθίας & Experience Corinthia, ο οποίος ανέπτυξε για την σημασία των συνεργασιών στην ανάπτυξη και προώθηση των προορισμών, αναφερόμενος ως επί το πλείστον στο παράδειγμα της Κορίνθου.
skiathos2
Στη συνέχεια, η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, συνιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πλέγμα» παρουσίασε τον τουρισμό εκδηλώσεων (event tourism) και τα οφέλη των εκδηλώσεων στους προορισμούς, παρουσιάζοντας την περίπτωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος».
Ο Παύλος Κλουτσινιώτης, συνιδρυτής του Melissi &Co (Ladolea Olive Oil) αναφέρθηκε στα αναγνωρίσιμα προϊόντα και τη σύνδεσή τους με προορισμούς και εξήγησε την διαδικασία δημιουργίας του πολυβραβευμένου κορινθιακού προϊόντος Ladolea, το οποίο εξάγεται και στο εξωτερικό.
Την σκυτάλη πήρε ο Θέμης Παπαδημόπουλος, συνιδρυτής του Opentourism ο οποίος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για τις Σποράδες συνολικά και για κάθε ένα από τα τρία νησιά, σε σχέση με την αναζήτηση των προορισμών Online και τον τρόπο με τον οποίο οι τελευταίοι παρουσιάζονται στο Internet.
Τέλος η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) αλλά και Συνιδρύτρια του OpenTourism, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της με θέμα «Μάρκετινγκ, Προβολή και όλα υπό έλεγχο; Η αναγκαιότητα στοχευμένων και ολοκληρωμένων δράσεων στον ελληνικό τουρισμό» επικεντρώθηκε σε παραδείγματα και από τα νησιά των Σποράδων.
skithos3
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν: Από τον Δήμο Σκοπέλου η Αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, ατό Δήμο Αλοννήσου η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Κική Αναγνώστου και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης, καθώς επίσης μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων του νησιού.
Το Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρακόσας Θεοδόσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννίτσης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ. Διολέττας Παναγιώτης, ο πρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιολδάσης Δημήτριος.
Την ανοικτή εκδήλωση για τον τουρισμό στα νησιά των Σποράδων, διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα, με την συνεργασία του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκιάθου και με χορηγούς την Hellenic Seaways και το ξενοδοχείο La Piscine Art Hotel.
Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment