Thursday, April 16, 2015

Φιλοξενία 200 ανέργων στη Σκιάθο

Προγραμματίζεται στη διάρκεια του Μαΐου με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού

Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αναπτύσσουν τα μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, τα οποία θέτουν στο επίκεντρο των προσπαθειών τους την υλοποίηση προγράμματος φιλοξενίας για 200 ανέργους.
Η πρωτοβουλία που είχε υλοποιηθεί προ διετίας θα επαναληφθεί και φέτος, στη διάρκεια του Μαΐου, με στόχο την προσφορά δωρεάν διαμονής σε ανέργους από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Ηδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και έχουν σταλεί emails, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ενώ προϋπόθεση για συμμετοχή των ενδιαφερομένων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι να διαθέτουν κάρτα ανεργίας.
«Εχουμε ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και διαδικτυακά και διά του Τύπου, προκειμένου να γνωρίζουν τις προϋποθέσεις, όσοι επιθυμούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις. Στόχος μας είναι να φιλοξενήσουμε 200 ανέργους από όλη την Ελλάδα και σε περίπτωση που υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός ενδιαφερομένων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.
Στο μεταξύ, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από δεκάδες μέλη της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, τα οποία προτίθενται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας ανέργων, ενισχύοντας τις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται.
Στους ανέργους που θα φιλοξενηθούν στο νησί του Παπαδιαμάντη, στη διάρκεια του Μαΐου, θα προσφερθούν τέσσερις δωρεάν διανυκτερεύσεις με διατροφή, ενώ καταβάλλονται παράλληλα προσπάθειες, προκειμένου να καλυφθεί και το κόστος μετάβασης στη Σκιάθο.
Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλάκης «είμαστε σε επικοινωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες και αναμένουμε απάντηση στο αίτημά μας, για διάθεση δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους».
Στα άμεσα σχέδια των ξενοδόχων, είναι, εξάλλου, η διοργάνωση διαγωνισμού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, με θέμα τις διακοπές στο νησί. Οσοι συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό θα έχουν τη δυνατότητα να αναρτούν διαδικτυακές φωτογραφίες με διακοπές από τη Σκιάθο και οι νικητές θα λάβουν ως έπαθλο δωρεάν διαμονή στη Σκιάθο, στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment