Thursday, April 30, 2015

Σκιάθος και Σκόπελος στη λίστα με τα νησιά…πολυτελείας!

Κάρτα για όλες τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ, ειδικό φόρο διαμονής από 3% εως 5% σε ξενοδοχεία από 3 αστέρια και άνω και αύξηση κατά 3% του πολυτελούς φόρου διαβίωσης είναι ορισμένα από τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο και θα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί τις τελευταίες ώρες αγώνα ταχύτητας προκειμένου να ολοκληρώσει τον κρίσιμο κατάλογο μέτρων που θα παρουσιαστεί στο Εurogroup της 11ης Μαΐου ώστε να «ξεκλειδώσει» η πολυπόθητη δόση.
Ποια θα είναι τα νησιά… πολυτελείας – Αυξημένοι φόροι και πληρωμές με πλαστικό χρήμα
Τα σενάρια για ειδικό φορολογικό καθεστώς στα μεγάλα νησιά του Αιγαίου με αυξήσεις – «φωτιά» στους φόρους από το φαγητό και το ποτό μέχρι τη διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο όλο και ενισχύονται.
Η αλήθεια θα αποκρυσταλλωθεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, στο μικροσκόπιο του οποίου θα τεθεί το πολυνομοσχέδιο.
Σημερινό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Τα Νέα» φέρνει στο φως τη λίστα με τα 23 ελληνικά νησιά, στα οποία η φορολογία αλλάζει σε όλα τα επίπεδα.
Ταυτόχρονα και καθώς πρόκειται για νησιά με πληθυσμό άνω των 3.100 κατοίκων έρχεται φόρος 1 ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση, αλλά και 6% φόρος σε επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, έργων τέχνης και κοσμηματοπωλεία, αλλά και φόρος 3% σε μπαρ εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα από 1η Απριλίου ως 31 Οκτωβρίου, κατά το ρεπορτάζ.
Τα νησιά αυτά είναι:
Θάσος
Λήμνος
Λέσβος
Σκιάθος
Σκόπελος
Χίος
Ικαρία
Σάμος
Άνδρος
Τήνος
Μύκονος
Πάρος
Σύρος
Νάξος
Μήλος
Σαντορίνη
Πάτμος
Λέρος
Κάλυμνος
Σύμη
Κως
Ρόδος
Κάρπαθος
Πηγή: http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment