Friday, May 1, 2015

Δυναμική προβολή της Αλοννήσου

Εκδήλωση στο δημοφιλέστερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας

Στο δημοφιλέστερο εμπορικό κέντρο της Ελλάδας, στο The Mall Athens θα φιλοξενηθεί από σήμερα 1 έως τις 10 Μαΐου η Αλόννησος, το νησί των Βορείων Σποράδων που επιχειρεί δυναμικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά.
Από το ειδικά διακοσμημένο περίπτερο, όπου θα «φιλοξενηθεί» η Αλόννησος, θα διανέμεται στους πολυπληθείς επισκέπτες προωθητικό υλικό ενώ η δράση θα αναδειχθεί μέσω ραδιοφώνου και κοινωνικών μέσων δικτύωσης.
Με αφορμή την παραπάνω εκδήλωση, ο Δήμος Αλοννήσου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό, να πλαισιώσουν με την παρουσία τους την πολύ σημαντική για την προβολή της περιοχής δράση στην «καρδιά» της αθηναϊκής αγοράς.
Η Αλόννησος επιχειρεί δυναμικό τουριστικό άνοιγμα, προτάσσοντας και προβάλλοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις φυσικές ομορφιές, αλλά και τα ιδιαίτερα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.
Η παραπάνω πρωτοβουλία καταγράφεται ως η συνέχεια μιας συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό.
Εχοντας ήδη αποσπάσει μια ακόμη διεθνή διάκριση, η Αλόννησος, που έχει ενταχθεί μεταξύ των 100 κορυφαίων βιώσιμων προορισμών του κόσμου, επιχειρεί νέο άνοιγμα, προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης.
Αξίζει να σημειωθεί παράλληλα, ότι η διεθνής διάκριση που απέσπασε ως βιώσιμος προορισμός, είναι καρπός της πρωτοβουλίας των οργανισμών TravelMole.com, Vision On Sustainable Tourism, Totem Tourism και Green Destinations.
Ο πρωτοπόρος θεσμός «Sustainable Destinations Top 100» ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά, με στόχο να αναδείξει τις προσπάθειες διαχείρισης των εκατό πιο βιώσιμων προορισμών στη Γη, που μέσα από συστηματική προσπάθεια κάνουν τη διαφορά. Η επιλογή των επικρατέστερων προορισμών γίνεται, σημειωτέον, με τη βοήθεια μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθώς και ειδικών αναφορών από 30 διεθνείς εμπειρογνώμονες στην αειφορία του τουρισμού.
Στο μεταξύ, η Αλόννησος έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της μέσω της ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα στη Βρετανική πρωτεύουσα, με τη συμμετοχή σημαντικών τουριστικών παραγόντων και εκπροσώπων των ΜΜΕ της Αγγλίας. Παρακάμπτοντας την κρίση, οι υπεύθυνοι για τα τουριστικά ζητήματα και την ανάπτυξη του νησιού, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προσβλέποντας στην πολυπόθητη ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος και την ευρύτερη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment