Thursday, May 21, 2015

Προτάσσουν τα τοπικά προϊόντα τα νησιά των Βόρειων Σποράδων

Πρωτοβουλίες της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου με στόχο τη συνεργασία όλων των συλλόγων

Δράσεις συνεργασίας αναπτύσσονται στα νησιά με επίκεντρο τα τοπικά προϊόντα και την τουριστική ανάπτυξη και προβολή, προς όφελος των επαγγελματιών σε όλους τους χώρους και της τοπικής οικονομίας κατ’ επέκταση.
Με πρωτοβουλία της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να αναπτυχθεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων, με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων όχι μόνο σε επίπεδο Σκιάθου αλλά και στην ευρύτερη Μαγνησία γενικότερα.
Οπως αναφέρει στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Θωμάς Κουκουλάκης «φιλοδοξούμε να συγκεντρώσουμε όλους τους συλλόγους του νησιού, με στόχο να προωθήσουμε συλλογικά τα τοπικά προϊόντα, και να αναπτυχθεί εξωστρέφεια, προκειμένου να γίνει ευρύτερο γνωστό το τοπικό προϊόν».
Στο πλαίσιο αυτό, τα παραδοσιακά γλυκά που παρασκευάζουν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, θα προωθηθούν σε εστιατόρια και ξενοδοχεία, το λάδι και τα ντόπια λαχανικά επίσης, προκειμένου να ανέβει ακόμη πιο ψηλά ο πήχης της ποιοτικής διαμονής των τουριστών στο νησί και των παροχών προς τους επισκέπτες.
 «Πρέπει να συνταχθεί σύμφωνο ποιότητας, το οποίο θα τηρούν όλοι οι φορείς του νησιού και τα καταστήματα εστίασης, δίνοντας βαρύτητα στο ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα προϊόντα που παράγονται» όπως επισημαίνει ο κ. Κουκουλάκης.
Τα πιστοποιημένα καταστήματα θα προωθηθούν στους τουρίστες, μέσω ενός χάρτη που θα καταρτιστεί για το νησί, τον οποίο θα προμηθεύονται οι επισκέπτες και θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή ποια καταστήματα προωθούν τα προϊόντα της Σκιαθίτικης γης, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν και στα υπόλοιπα νησιά.
Οι πρώτες συναντήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και έχουν τεθεί επί τάπητος τα ζητήματα και οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.
Σημαντικό είναι, εξάλλου, το γεγονός, ότι η παραπάνω συνεργασία θα αναπτυχθεί σε επίπεδο Σποράδων και είναι θετική, ως προς αυτό, η ανταπόκριση των κατά τόπους Ενώσεων Ξενοδόχων, τόσο της Σκοπέλου, όσο και της Αλοννήσου. «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των νησιών, προκειμένου να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν συνολικά και όχι μόνο για ένα νησί» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου.
Στο μεταξύ, έχουν ανοίξει τα καταστήματα, καταλύματα και γενικά οι επιχειρήσεις των νησιών ενόψει της θερινής σεζόν που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, αλλά είναι δύσκολο να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, λόγω της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί.
Παράλληλα η Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης και κατάρτισης του τοπικού πληθυσμού, με στόχο τη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών στους επισκέπτες του νησιού, παράλληλα με τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες, που εκτιμάται ότι θα αποφέρουν μακροπρόθεσμα οφέλη και στα τρία νησιά.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment